A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kapjon jó szelet a zirci iskolás vitorlája!


Kölyökidő rovatunk februári számában találkozhattak az olvasók Erdélyi Zalánnal, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola negyedik osztályos tanulójával.


Sokoldalúságát, különleges képességeit megismerhettük, de azt szépen titkolta előttünk, hogy ügyesen is rajzol. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy alkotása 88 rajz közül bekerült a legjobb 11 közé a Bakonyi Vitorlázásért Alapítvány rajzpályázatán.

Erdélyi Zalán negyedik osztályos tanuló rajza


A rajzpályázat egy húsvéti meglepetés volt, a hét és tizenegy év közötti gyerekek jelentkezhettek rá. A fődíj ingyenes részvétel a Balaton Center egyhetes vitorlástáborában augusztus elején. Díjazzák a második és a harmadik helyezett alkotást is. Zalán azonban nem a nyeremény miatt indult a pályázaton, őt elsősorban az alakítás, az alkotás öröme motiválta. A pályázaton fontos volt a kidolgozás minősége, a kreativitás, az ötletesség.

Zalán vitorlásai tehát eddig szépen szelik át a hullámokat, és hogy elsőként „érjenek partot”, vagy legalábbis díjazott legyen az alkotása, ahhoz a közönség is hozzájárulhat szavazatával a Balaton Center Vitorlástábor Facebook-oldalán 2016. május 8. (vasárnap) 18 óráig.

Kelemen Gábor