A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kacagás, derű és fergeteges rock’and roll

Városunk szépkorú polgárait köszöntötték az Idősek Világnapjához kapcsolódóan.


A rendezvénynek ezúttal is a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium ebédlője adott otthont, amely szinte zsúfolásig megtelt a szórakozásra, kikapcsolódásra, közös élményszerzésre vágyó idősekkel.Az örömforrásokból pedig nem volt hiány, melyek sorát Harsányi Gábor Kossuth-díjas színművész és Udvarhelyi Boglárka énekművész „Egy óra múlva itt vagyok” című műsora nyitotta meg. A népszerű operettslágerekkel, kabaréjelenettel színesített előadás bepillantást engedett Harsányi Gábor gazdag filmszínészi múltjának humoros forgatási pillanataiba is.


A kacagástól és derűtől lélekben megifjodott szépkorúak Udvarhelyi Boglárkával együtt zengték a szívüknek kedves, jól ismert dallamokat, sőt a bátrabbak még a mikrofont is magukhoz ragadhatták. A hálás közönség a két művésznek vastapssal köszönte meg az üdítő perceket, amelyhez kapcsolódtak Ottó Péter, Zirc város polgármesterének köszönetnyilvánító szavai is a felemelő produkcióért.


Kabaréjelenettel és szólóprodukciókkal is megörvendeztette a szépszámú közönséget az előadópáros


Az ízletes estebéd előtt városunk elöljárója pohárköszöntőjében mindenekelőtt

tiszteletét és köszönetét fejezte ki az idősek előtt,

akik társadalmunknak hasznos és megbecsült tagjai, hiszen mindannyiunknak szüksége van arra az élettapasztalatra, bölcsességre és útmutatásra, amivel ők rendelkeznek, s amelyekre mai, nehézségekkel tűzdelt világunkban még nagyobb szükség van. Utalt arra is, úgy véli, hogy mindazt a jót, amit felcseperedésünk során szüleink, nagyszüleink nekünk ajándékoznak, gyermekeink gondos és szeretetteljes nevelése által viszonozhatjuk és köszönhetjük meg. Jó egészséget kívánt városunk idős polgárainak az elkövetkező évekre, valamint örömteli beszélgetéseket és mulatságot az est további részéhez.

Ottó Péter polgármester koccint városunk szépkorú polgáraival

A finom vacsora után – amely az önkormányzati konyha vezetőjének, Bittmann-né Katzer Nórának és munkatársainak volt köszönhető – a táncparkett várta a közönséget, a remek talpalávalóról Kubicsek Rudi gondoskodott.

A fergeteges rock’ and roll és twist-lépések során bebizonyosodott, hogy valóban nem csak a húszéveseké a világ…!

Kubicsek Rudi muzsikájára ropják a vendégek

Testben, szellemben, lélekben megújult életerővel feltöltődve búcsúztak el egymástól az eseményen jelenlévők a késő őszi, langymeleg estén hazafelé indulva…

Zirc Városi Önkormányzat és a szervező intézmény, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik segítették a rendezvény megvalósulását. A PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégiumnak, a Zirc-Coop Zrt-nek (ABC Áruház), Bittmann-né Katzer Nórának, az önkormányzati konyha vezetőjének és munkatársainak, Kubicsek Rudinak, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete vezetőjének, Magyar Lászlónénak és segítőinek, Kovács Imrénének, Vörös Lászlónénak, továbbá önkénteseiknek, Encz Ilonának, Kálovits Gabriellának, Solymosi Katalinnak és Biber Barnabás közösségi szolgálatos diáknak.


Csaba Lilla