A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Jövőre is tudnak tartalékolni az adományból

Tizenhét millió forint értékű Henkel-adományt fogadott a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ a napokban. A tisztító és tisztálkodási szerekkel foglalkozó cég a „Segítő Kezek Zirc” Alapítványon keresztül támogat ezáltal intézményeket, szervezeteket, magánszemélyeket.


A szociális intézmény történetében eddig ez a legnagyobb értékű adomány, amit kapott

– tudtuk meg Nagyné Fáró Katalin intézményvezetőtől, aki azt is elmondta, hogy a Henkel Magyarország Kft-nél dolgozó zirci lakosnak köszönhetően jutottak hozzá a támogatáshoz, ő pályázott a cégen belül erre a célra az intézménnyel történő előzetes egyeztetést követően.


Ekkora mennyiségű adomány fogadására természetesen fel is kellett készülni, és többen a segítségükre siettek: a Festékház üzlet biztosította a targoncát, Ambrus Árpád vállalkozó a raklapemelő kocsit, a zirci tűzoltók pedig a pakolás terhét vették a vállukra, persze csak fizikai értelemben, hiszen tudjuk róluk, hogy számukra soha nem teher másoknak segíteni.


A kamion tizenkilenc raklapra terítette el a jótékony célú árut, melynek pontos piaci értéke 17 147 940 forint. Az utcától a Segítő Kezek Háza épület mögötti térkövet teljesen ellepte a dobozhalmaz, mely tartalmaz mosószereket, tisztítószereket, kozmetikai termékeket. Az intézményvezető elmondja,

ilyenkor karácsony előtt a jótékonysági akciók során a rászorulók részesülnek hasonló jellegű segítségben, ezért az adomány egy részét elteszik jövőre, és majd akkor fogják osztani magánszemélyeknek, családoknak, amikor arra nagyobb szükség lehet. Szociális intézmények, sürgősségi tevékenységet ellátó szervezetek is kapnak belőle helyben.

Nagyné Fáró Katalin az „öblítő-erődítményben” – soha nem látott értékű adomány érkezett a házba

Bár az Ady Endre utcai ház most öblítőillatban fürdik, Nagyné Fáró Katalin nem felejti el megemlíteni azt sem, hogy

a Béres Alapítványtól is megérkezett az immár menetrendszerű támogatás 650 ezer forint értékű csepp formájában.


Beszélt arról is, hogy az Élelmiszerbank akció keretében júliustól elhozhatják az előző napi pékárut és a szavatossági idő hajrájába lépő egyéb élelmiszereket a közelben található szupermarketből, melyet napi szinten osztanak ki a rászorulóknak. Vajcsné Polgár Krisztina, Kajtárné Kovács Éva, Schoffhauser Zoltán, Mohosiné Kovács Erika munkatársaik működnek közre az intézmény által önként felvállalt munkában és az ellátott fogyatékkal élő fiatalok is szívesen kiveszik a részüket a pakolásból.


Jelenleg is tart az intézmény téli ruhabörzéje, hozzák-viszik a ruhaneműt, december 9-ig még felaggathatók a kabátok az épület előtt kihelyezett fogasra, és várják a kihelyezett kartondobozok a jó minőségű téli kiegészítőket, sapkát, sálakat, kesztyűt.

Az intézmény legutóbbi ruhagyűjtési akciója is nagyon jól sikerült, közel négy tonna mennyiségű adományt szállítottak el tőlük.

A cserébe kapott pénzbeli támogatást jótékony célokra fordítják, így például a fogyatékkal élőknek, pszichiátriai betegeknek tudtak utazási élményt szerezni.


Kelemen Gábor