A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A jóakaratú emberek ismét kitárták a szívüket


A karácsonyi előtti templomi tartósélelmiszer-gyűjtés eredményeként és egy anonim zirci adományozó nagylelkű felajánlásának köszönhetően nyolcvan csomagot osztott ki a rászorulók részére a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász.


November hónapban hirdette meg gyűjtési akcióját a karitász, melynek keretében tartós élelmiszereket és pénzadományt vártak a Zirci Ciszterci Bazilika Szent Kereszt Oltáránál. Az emberek jótékonyságának köszönhetően ötven kilogramm tartós élelmiszer és 275 ezer forint pénzösszeg gyűlt össze – számolt be az akció sikeréről Ulrich Józsefné csoportvezető.


Az összegyűlt élelmiszerekből és nagyrészt egy zirci anonim adományozó már évek óta megszokott nagylelkű támogatásának köszönhetően nyolcvan gazdag csomagot állított össze a karitász,

melyeket december 18-án osztottak ki a rászorulóknak két közösségi szolgálatot végző középiskolás diák segítségével. A Henkel Magyarország Kft. által adományozott tisztító- és tisztálkodási szerekből hasonlóképpen tartalmas csomagok készültek. Az adományosztáskor egy osztrák templomi lovagrend jóvoltából meleg kötött zoknikat, sapkákat, sálakat, írószereket és játékokat is felkínált a karitász a rászorulóknak.

Ulrich Józsefné csoportvezető (jobbról) és munkatársa, Csombor Mariann mutatja az élelmiszercsomagok tartalmát

Balról: a zirci karitász munkatársai átnyújtják az adományt Péter Mihályné részére. Jobbról: Horváth Lászlóné önkéntes nagy szeretettel és örömmel adta át az ajándékokat Strasszer Bernadettnek (Fotók: Csombor Mariann)


Az Országos Katolikus Karitász „Angyalbatyu” programjához a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola hittanosai mellett idén a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 10/A osztálya is csatlakozott.

A fiatalok nagy szeretettel és örömmel készítették a csomagokat a nehéz körülmények között élő családok gyermekei részére. A középiskolások angyalbatyuit két diák személyesen vitte el és adta át a rászorulóknak.


Az „Angyalbatyu” programhoz csatlakozó diákok. Fent: az általános iskola hittanosai, lent a gimnazisták

(Forrás: Karitász, Tamási Ivett)


A csoportvezető arról is beszámolt, hogy két karitász önkéntes szaloncukorcsomagot vitt az időseknek és a betegeknek a Szent Bernát Idősek Otthonába és a Zirci Erzsébet Kórházba.


A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász ezúton is köszönetét fejezi ki minden nagylelkű adományozónak, az angyalbatyus csomagokat készítő diákoknak és tanáraiknak.

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánnak mindenkinek!


Kelemen Gábor