A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A járványhelyzet további alakulása Zircen


Szeptember 24-én adtunk hírt a koronavírus-járvány terjedésének helyi alakulásával kapcsolatban. Önkormányzatunk most újabb tájékoztató cikket közöl az adatokról.


Az önkormányzatunkhoz eljutott információk alapján augusztus 1. napjától október 14. napjáig összesen 14 fő igazoltan pozitív személyről van tudomás Zircen, ebből 8 fő zárlatát már feloldották. Ezen időszakban járványügyi megfigyelés alatt összesen 64 fő állt, 5 személy külföldről történő hazaérkezés miatt, 59 fő pedig kontaktszeméllyé nyilvánítás okán. Az adatok azokra vonatkoznak, akiknél „házi karantént” rendeltek el, a kórházi ápolásra szoruló személyekről nincs információ.


Ottó Péter polgármester továbbra is a felelősségteljes magatartást, az előírt óvintézkedések – így a megfelelő maszkviselet, a távolságtartás, a kézfertőtlenítés – betartását hangsúlyozza, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy kellő elővigyázatossággal megelőzhető, a fertőzés időben való felismerésével pedig lassítható a vírus további terjedése.


– Aki tüneteket észlel magán, ne csak magára, hanem embertársaira is gondoljon, ezért ne menjen közösségbe, maradjon otthon. Amennyiben általános állapota jó, tünetei nem aggasztóak, 8.00 és 16.00 óra között a háziorvossal történő konzultáció ajánlott. Súlyos tünetek esetén ezen időszakban a háziorvost, illetve a nap bármely szakában a 112-es hívószámon a mentőszolgálatot kell hívni. Ha a mentőszolgálatot hívja a beteg, úgy a Veszprémi Mentőszolgálatot kell kérni és ott döntik el, hogy mentőt vagy orvost küldenek – hívja fel a figyelmet a városvezető.


A járványügyi szabályok betartását, polgártársaink felelős gondolkodását ezúton is köszöni önkormányzatunk, a betegséggel küzdőknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánunk!

Kelemen Gábor