A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Jancsi és Juliska a tízes szám bűvöletében

A boszorkány is pályára lépett a kerek évfordulóhoz érő óvodai sportnapon


Tizedik alkalommal rendezte meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde a Hangyaboly Sportnapot. Mintegy kétszáz gyermek élvezte egyszerre a szabadságot, a mozgás örömét az Alkotmány utcai sporttelepen, egy kora nyári forró délelőttön.


A járványhelyzet miatt ezúttal csak a bázisintézmény képviseltette magát, de reméljük, hogy jövőre újra a megszokott formában, a térség óvodáinak részvételével kerülhet sor az eseményre. Szerencsére nem szólt közbe az előző napi felhőszakadás, szépen felszárította a napocska a focipályát, gondosan előkészített terepre vonulhatott be a tíz óvodai csoport.


Kovács Mónika intézményvezető köszöntötte a pályára felsorakozó csapatokat és kísérőiket, majd – Jancsiként és Juliskaként bemutatkozva – Csutak Lórándné László Tímea és Vajcs Vivien óvónők, az idei sportnap szervezői ismertették a fontosabb tudnivalókat.

A két főhős mellett a boszorkány is jelen volt jellegzetes kalapjában, meg is érdemelte a nagy tapsot, ami köszöntötte a megnyitón, és szintén vastapssal – valamint egy „Igen!” kiáltással – fejezték ki az ovisok, hogy nagyon elégedettek a programmal, amit összeállítottak intézményi nevelőik.

Kovács Mónika intézményvezető köszöntője. Jobbján Juliska, balján Jancsi, a mesés sportnap szervezői


Immár hagyományosan közös tornával vette kezdetét az esemény, majd a tíz állomáshoz vonultak a csapatok, melyet az ismert mese cselekményéből alakítottak ki a szervezők. Forgószínpadszerűen teljesítették a feladatokat, próbára téve ügyességüket, gyorsaságukat, majd levezetésként körbefutották a sportpályát, akinek kedve tartotta, az Ovi-Foci pályát is birtokba vehette.

A zöld gyepen elterülve, mosolyogva jelezték a gyerekek, hogy kellemesen elfáradtak. Jöhetett a jól megérdemelt frissítő és egy kis piknikezés az árnyas óvodai ligetben. Minden résztvevő óvodás átvehetett a teljesítményéért egy kreatívan elkészített sárga érmet, és a Zirc-Coop Zrt. jóvoltából ezúttal is egy-egy müzliszeletet kapott valamennyi gyerkőc.
EGÉSZSÉGÜNKRE!


Kelemen Gábor