A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Ipartelep, járdafelújítás, buszvárók, pályázatok


Két rendkívüli ülést is tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az elmúlt időszakban, melyeken a folyamatban lévő projektekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos döntések születtek és pályázatok kiírásáról is határozott a testület.


Az augusztus 26-ai rendkívüli ülésen Ottó Péter polgármester köszöntötte a Pohlheimből érkező delegációt, német testvérvárosunk új polgármesterét, Andreas Ruck urat és Jürgen Görig urat, a pohlheimi vöröskereszt vezetőjét, akiket egyenként be is mutatott városunk vezetője a képviselő-testület tagjainak. A német testvérvendégek immár huszonhetedik alkalommal szállítottak adományt városunkba.


Új ipartelep létesül Zirc városában,

a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló, az iparterület infrastrukturális fejlesztését célzó projekt több napirendnek is a tárgyát képezte. Döntés született a kivitelezési munkák elvégzésére irányuló nyílt közbeszerzési eljárás indításáról, az ajánlattételi felhívás és dokumentáció jóváhagyásáról és az iparterület gázellátásával kapcsolatos szerződés is elfogadásra került.

Megszavazta az iparterület infrastrukturális fejlesztésére irányuló nyílt közbeszerzési eljárás indítását a testület


A „Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen” elnevezésű, szintén TOP-os projekt keretében hét új buszváró telepítését tervezi az önkormányzat – ebből egy Kardosrét városrészben, a kerékpárút építése kapcsán már elkészült –, a beruházás részeként kiválasztásra kerültek a buszvárók szállítói, a helyszíni munkák elvégzésével gazdasági társaságát bízta meg a testület.


A Kossuth Lajos utca keleti oldalán lévő járda felújítására is sor kerül a Damjanich utcától a Déli határútig terjedő teljes szakaszon, összesen 825 méter hosszúságban a Belügyminisztérium által meghirdetett, önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása keretében, az ülésen a kivitelező és a műszaki ellenőr kiválasztása történt meg.


Egy héttel később újabb rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület, melyen döntés született pályázat kiírásáról az autóbusz-pályaudvar kiszolgáló épület üzemeltetésére, valamint a helyi termelői piac fenntartására és üzemeltetésére. A Rákóczi téren található, „kivett bemutatóterem” megnevezésű, korábbi nyilvános WC-t visszavásárolta a közelmúltban az önkormányzat és úgy határozott, hogy a hasznosítására ötletpályázatot ír ki, a három legjobbnak ítélt pályamunka készítőjét pénzjutalomban részesíti. A pályázati kiírások hamarosan elérhetők lesznek.


A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház belépőjegyeinek felülvizsgálata is megtörtént az intézménynél hamarosan átadásra kerülő beruházás keretében létrejövő új kiállításhoz kapcsolódóan.


A képviselő-testület elhatározta a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítását és döntött, hogy az erre irányuló államigazgatási eljárást megindítja.


Kelemen Gábor