A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Intézményvezetőt választott a társulási tanács

A Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésén arról is döntött, hogy újabb öt évre Nagyné Fáró Katalint bízza meg a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetői feladatainak ellátásával.


A társulás által fenntartott intézmény vezetőjének megbízatása lejárt, ezért került meghirdetésre a pályázat. A kiírásra egy jelentkező volt az eddigi intézményvezető személyében, akit egy háromtagú szakmai bizottság hallgatott meg. Véleményüket is figyelembevéve, a tanácstagok egyhangúan döntöttek arról, hogy

öt évig terjedő határozott időre, 2023. október 1-től 2028. szeptember 30-ig Nagyné Fáró Katalint, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ közalkalmazottját bízzák meg az intézményvezetői feladatok ellátásával.

A társulás bizalma töretlen, továbbra is Nagyné Fáró Katalin (jobbról) a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője

Mint ismert, szeptember 1-től az Országos Mentőszolgálat látja el az orvosi ügyeletet, így a korábban e célból forgalomban lévő, a társulás tulajdonát képező, jelenleg használaton kívül lévő gépjármű értékesítéséről is döntés született. Első körben a társulást alkotó önkormányzatok részére kerül felajánlásra az autó 3,5 millió forintos kezdő vételáron.


Kéthavi szociális ágazati összevont pótlék előirányzatosítása miatt a 2023. évi költségvetésről szóló határozat módosítására is szükség volt. A Zirci Járás Önkormányzati Társulása összevont költségvetésének főösszege 2 631 984 forinttal emelkedett, így az 268 810 315 forintban rögzült.


A Zirc és Lókút Óvodatársulás Társulási Tanácsa is ülésezett ezt követően. Esetükben is sor került a költségvetés módosítására, melyre elsősorban többlettámogatások okán volt szükség. Az óvodatársulás költségvetésének főösszege 12 639 085 forinttal emelkedett, így az 370 858 040 forintban rögzült.


A tanácstagok elfogadták a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde – ideértve a borzavári és a lókúti tagintézményt is – beszámolóját a 2022–2023-as nevelési évre vonatkozóan és a következő nevelési évre kivetített munkaterv is jóváhagyásra került.


Kelemen Gábor