A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Ingyenes segítségnyújtás időseknek

Zirc és a térség idős polgárai is igénybe vehetik a Gondosóra programot, amely Magyarország Kormánya által 2022-ben útjára indított ingyenes szolgáltatás.


A Gondosóra elsősorban az egyedül élő szépkorúak számára jelenthet biztonságot, nem várt élethelyzetekben is mindig kéznél lévő, elérhető segítséget. A szolgáltatás ingyenes és alanyi jogon, minden 65 éven felüli állampolgárt megillet.


A szolgáltatást igénybe vevők az otthonukból egy egyszerűen használható, mindig kéznél lévő eszközzel képzett munkatársakhoz fordulhatnak segítségért a felmerülő problémákkal. A karon vagy nyakba akasztható módon hordott jelzőeszközön csak egy gombot kell megnyomni, majd ezt követően jelentkezik a diszpécser, hogy az idős személy problémájának megfelelően – általában az előre megadott személyek, hozzátartozók értesítésével – közreműködjön a segítségnyújtásban.

Illusztráció (Forrás: gondosora.hu)

A programra regisztrálni a www.gondosora.hu oldalon lehet, ahol a bővebb tájékoztatót is meg lehet tekinteni. További információ a 06 1 445-0080 telefonszámon is kérhető.


A regisztrációhoz a szolgáltatásra jogosult polgár szükség esetén egy általa felhatalmazott személy segítségét is kérheti.