A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Indul a közbeszerzés a városi könyvtár energetikai felújítására

Projektekkel kapcsolatos döntéseket is hozott rendkívüli ülésén Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, amely egy mozgásnépszerűsítő programhoz is csatlakozott.


Döntött a képviselő-testület a Békefi Antal Városi Könyvtár épületenergetikai felújítását célzó projekt feltételes közbeszerzési eljárásának megindításáról.

Az önkormányzat a fejlesztés megvalósítására 150 millió forintos támogatást nyert el a TOP Plusz program keretében. A közbeszerzési bírálóbizottság véleményét figyelembe véve fogadták el a döntéshozók az ajánlattételi felhívást és a kapcsolódó dokumentumokat, valamint egy eseti közbeszerzési szabályzatot.


A termelői piacot is továbbfejleszti az önkormányzat:

a „Zirc – zöld város a Magas-Bakonyban” projekt keretében árusító asztalok és reklámmolinók kerülnek beszerzésre.


A Zirc-Kardosrét kerékpárúthoz kapcsolódóan a Veszprém-Győr vasútvonal szelvényében lévő gyalogátkelőhely napelemes megvilágításának kiépítését is elrendelték a döntéshozók.

Jóváhagyta a képviselő-testület a dokumentációt, megindul a közbeszerzési eljárás a könyvtár energetikai korszerűsítésére

A „Millió lépés az iskoládért” című kihíváshoz történő csatlakozásról is döntés született. Az Aktív Magyarország Program támogatásával megvalósuló kampány lényege, hogy a tanulókat, szülőket és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját, mozgásra ösztönözze. Az önkormányzat vállalta a kampány népszerűsítését, továbbá, hogy

300 000 forintos sportszertámogatást biztosít a területén lévő valamennyi iskolának, amely legalább ötször teljesíti az Országos Kékkör távját.

Kelemen Gábor