A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Indítsa a tavaszt vérfrissítéssel!


SAJTÓKÖZLEMÉNY


Budapest, 2018. március 9.A négynapos hosszú hétvége előtt, a nemzeti vérkészlet stabilitásának megőrzése érdekében véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt. A nemzeti ünnep hetén és az azt követő hét munkanapjain közel 60-70 helyszínen lesz lehetősége a segíteni vágyóknak a véradásra.


A betegellátáshoz országos szinten naponta 1600-1800 véradóra van szüksége az Országos Vérellátó Szolgálatnak, egy-egy hosszú hétvége előtt és után pedig különösen fontos, hogy minél többen adjanak vért, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre.


A nemzeti ünnepi időszakban is sok embertársunk szorulhat segítségre, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt arra biztat mindenkit, hogy a március 15-i hosszú hétvégét megelőző és követő napokon véradásával segítse a biztonságos vérkészlet stabilitását.


A véradási helyszínekről és időpontokról az alábbi oldalakon tájékozódhat:


http://www.ovsz.hu/ver/veradasok

http://veradas.hu/adjvert/veradasok


A meghirdetett véradások elérhetőek még a Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációja segítségével is.


Országos Vérellátó Szolgálat és Magyar Vöröskereszt


A térségben legközelebb Zircen lesz véradás március 26-án, hétfőn 14.00 és 18.00 óra között a Művelődési Házban - a szerk.