A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Igazgyöngyök egy képzeletbeli szálon


Városunk volt az indulóállomása a Megyefutás második napjának. Mindhárom zirci iskola csatlakozott a mozgást népszerűsítő sporteseményhez.


A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség közös szervezésében megvalósuló esemény keretében váltott futókkal ellátogatottak megyénk nagyobb településeire, és körbehordozták a megyezászlót.


A kétnapos rendezvény harminc települést érintett, Tapolcáról indult és Veszprémben ért célba. Zirc is immár hagyományosan egyik állomása volt a Megyefutásnak, a pénteki nap a Városháza elől indult, ahol mintegy száz zirci diák gyülekezett futásra készen.

Molnár Péter főszervező, a Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy számban csatlakoztak a zirci iskolák a programhoz. Zirc Városi Önkormányzat szalagját Ottó Péter polgármester kötötte fel a megyezászlóra, s köszöntötte a Megyefutás résztvevőit. Mint azt elmondta, a rendezvény már két évtizedes múltra tekint vissza, s negyedik alkalommal került megrendezésre a megyei sportszövetség szervezésében. Célja, hogy a két nap alatt 190 kilométert tegyenek meg közösen ezer futó közreműködésével. Népszerűsíti a mozgást, a sportolást, másrészt a megye településeinek az összetartozását.Városunk vezetője a Megyefutást ahhoz hasonlította, mintha igazgyöngyöket fűznének fel a futók képzeletbeli szálra: az igazgyöngyök a települések, amelyek egymás mellett élve, földrajzi, társadalmi, kulturális, történelmi hagyományaikat ápolva építik fel Veszprém megyét. Azt kívánta a futóknak, hogy a második napot is szép időben tudják teljesíteni, mindannyian együtt, örömmel érkezzenek meg a célhoz, Veszprém megyei jogú városba.

Ottó Péter polgármester köszönetét fejezte ki a zirci iskoláknak, hogy ennyien elkísérték a futókat.A Megyefutás Olaszfalu irányába haladt tovább, Zirc belterületen hosszabb-rövidebb szakaszt teljesítettek a diákok, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának és Kollégiumának kilencedikes, illetve tizedikes tanulói Ducza Árpád testnevelő vezetésével, Nagy Tibor testnevelő közreműködésével, valamint a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ötödikesei Kerner László testnevelő kíséretében tartottak a futókkal.Kelemen Gábor