A bakony fővárosa
archívum - esemény
archívum - hírek
Idegen nyelven tanulták a szakmájukat
Dél-Tirolban töltötték
háromhetes mobilitási gyakorlatukat a zirci PSZC Reguly Antal Szakképző
Iskolájának szakács tanulói az Erasmus+ program keretében.
A
szakképző iskola tanulói közül Gönczöl
Klaudia, Mészáros Mária, Nick Vivien, Palásti Helén, Horváth Roland
és Mészáros Áron a háromhetes
gyakorlat első hetét a brixeni „Emma Hellenstainer” szakképző iskolában töltötték,
a többi munkanapon pedig egy étteremben és két szállodában dolgoztak, mindenhol
párokban – számolt be Horváth Csaba kísérőtanár.
Hozzátette,
a kiválóan felszerelt és magas színvonalú oktatást végző iskolában nem kis kihívást jelentett tanulóik számára az egy hét, elsősorban az idegen nyelvi környezet miatt.
A fegyelmezett, szervezett munkavégzés, a segítőkészség, a
higiéniai előírások betartása mind hozzájárultak ahhoz, hogy hasznosnak tartsák
a diákok az itt végzett munkát a következő hetekre nézve. A szállodákban és az
étteremben az olasz munkarendnek megfelelően délelőtt és este dolgoztak, s bár
párokban foglalkoztatták őket, külön feladatokat kaptak egyénenként.
A zirci diákok az idegen nyelvi környezet ellenére megtalálták a közös hangot az éttermi dolgozókkal
A
hétvégeken a pihenés mellett jártak Bolzanoban, Meranban, a
A munka mellett szabad programra is volt lehetőség, aktív pihenéssel töltötték az időt a fiatalok (Fotó: Horváth Csaba)
– A napvégi megbeszélések mellett az utolsó este közösen értékeltük a három hetet. Egyöntetű véleménye volt tanulóinknak, hogy a kezdeti nehézségek ellenére nagyon sokat tanultak, fejlődtek szakmailag ez alatt az idő alatt, önállóbbak lettek, és szívesen dolgoznának később ott, ahol a gyakorlatot töltötték.
Bátrabbak lettek a nyelvhasználatban, önállósodtak, kitartóbbakká váltak
– összegezte a szakmai gyakorlat eredményeit a diákok kísérőtanára.
kg