A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hőscincérekké váltak végül az Őscincérek


Tizenhatodik alkalommal került megrendezésre a környékbeli általános iskolák felső tagozatos diákjai számára meghirdetett természetismereti vetélkedő az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában.


A tudáspróba az idei évben is a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósult meg. A résztvevő csapatokat és a felkészítő pedagógusokat dr. Kutasi Csaba, a házigazda intézmény igazgatója köszöntötte. Mint azt elmondta, a Múzeum Baráti Körével és az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvánnyal közösen szervezik a vetélkedőt már több mint egy évtizede.


Köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, hogy felkészítették a diákokat, és a jelenlegi viszonyok között is vállalták, hogy eljönnek Zircre, számot adva a tudásukról, a Bakony természeti értékeiről. Mindenkinek jó versenyzést kívánt, és azt, hogy érezzék jól magukat.

Dr. Kutasi Csaba igazgató köszöntője, mellette Iliáné Rechner Szilvia és Sipos Erika intézményi munkatársak


A vetélkedő lebonyolításáért felelős Iliáné Rechner Szilvia múzeumi munkatárs ismertette a technikai információkat, majd kiosztásra kerültek az első feladatlapok, és kezdetét vehette a versengés a négy csapat között. A vetélkedő előkészítésében és lebonyolításában az intézmény minden szakmai munkatársa részt vett.


A virológiai előírásokat szem előtt tartva a csapatok 3-3 fővel érkeztek, Veszprémvarsányból, Borzavárról, és új résztvevőkként Gyulafirátótról. A felkészülés fontos része volt idén is a múzeumban tartott tárlatvezetés, ahol a diákok sok hasznos információval gazdagodtak, a vetélkedőn pedig a szervező intézmény összegzése szerint nagyon szépen szerepeltek.

A verseny végeredménye:

1. Veszprémvarsányi Fekete István Általános Iskola és AMI „Őscincérek” csapata: Papp Gergő, Balogh Benedek, Hardi János. Felkészítő tanár: Kassai Edina

2. Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Gyulaffyak” csapata: Tőtös Barnabás, Nagy Keán Vince, Lukovics Lili. Felkészítő tanár: Kun Györgyi

3. Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Borzavári Fülesbaglyok” csapata: Sebő Kamilla Csenge, Sárossy Barnabás, Gantner Roland László. Felkészítő tanár: Kovács-Friedrich Krisztina

4. Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Zöld küllő” csapata: Janus Petra, Hack Barnabás Péter, Kovács Kristóf. Felkészítő tanár: Sas Attila


Idén sem távozott senki üres kézzel, a résztvevő csapatok az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvány által felajánlott könyveket, valamint több hasznos ajándékot kaptak a múzeum és annak baráti köre ajándékaként.

A fődíj ezúttal is egy torta volt a zirci Pepe Cukrászda jóvoltából.

Az első helyezett veszprémvarsányi általános iskola csapata az oklevéllel, ajándékokkal és a fődíjjal


Fotók: Kovács-Friedrich Krisztina, dr. Kutasi Csaba és a szerző

Cikk: Kelemen Gábor