A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

"A Hetedik" - Hegyet festettek falra a zirci diákok


Június 18-22. között hetedik alkalommal vettek részt zirci művészetis diákok a Badacsonytomajon rendezett Szín-Vonalas táborban.


Az idei projekt izgalmasnak ígérkezett, hiszen Tapolcán festettek meg egy hosszabb falszakaszt a belvárosban a Polgármester Úr felkérésére. A zirci diákok mellett érkeztek tanulók Veszprémből, Tapolcáról, Lesencetomajról, Badacsonytomajról, Monostorapátiból, Gyulafirátótról. Mintegy 70 pár kéz dolgozott szorgosan a több mint 20 méter hosszú falszakaszon 3 napon át. A Balaton-felvidéki tanúhegyek sorához Somogyi Győző festőművész művei adták az inspirációt, aki az avatóünnepségen személyesen gratulált az elkészült festményhez. A 15 zirci diák a Tóti-hegyet „vitte a falra” együttes erővel.


A zirci csapat aggódik, hogy a szomszédé esetleg szebb lesz...


A fal-átadásnál a Szín-Vonal AMI igazgatónője, Baranyai Zoltánné kiemelte:

„Nemcsak azért volt nehéz együtt alkotni, mert kevés idő állt rendelkezésre, hanem azért is, mert egymáshoz kellett alkalmazkodni és összedolgozni az összes csoportnak!” A gyerekek emellett ráébredhettek az alkotó munka társadalmi hasznosságára, környezetszépítő hatására.

A fal-átadó ünnepség


A közös alkotásból kivette a részét Kovács Blanka, Bittmann Boglárka, Ruttkay-Miklián Emma, Endresz Luca, Gurobi-Zab Zorka, Molnár-Takács Flóra, Dörnesz Kincső, Valler Hanna, Kadnár Dóra, Varga Lívia, Mór Barbara, Kovács Kata, Kovács Luca, Fazekas Ármin és Fodor Marcell.


A képen az alkotó diákok egy csoportja


A falmunkálatok mellett az ősszel megrendezésre kerülő Pisztráng Fesztiválra is készültek festett kukák.


Az egyik kukát Fazekas Ármin és Fodor Marcell tervezte, festette meg


A festés mellett kirándultak, fürödtek, fagyiztak, játszottak, nem utolsósorban nagyon jól érezték magukat!


A falról készített panoráma kép


Fotók és információk:

Gurobi Bernadett

a Szín-Vonal AMI zirci telephelyének vezetője