A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Házhoz mentek, a megelőzésre hívták fel a figyelmet


A veszprémi rendőrök egy nap alatt három helyszínen is tartottak bűnmegelőzési előadásokat Zircen.


Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015. évben meghirdetett „Házhoz megyünk!” - a rendőrség megelőző vagyonvédelmi programja - 2018 márciusától az év végéig folytatódik Veszprém megyében is.


A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. május 25-én Zircen várták az érdeklődőket. Délelőtt kilenc órától a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubjában tartott előadást a bűnmegelőzési előadó, ahol a megjelentek a betöréses lopásokról, az egészségügyi állapotfelmérésre hivatkozással elkövetett csalásokról, és az időseket leginkább veszélyeztető bűncselekményekről hallhattak előadást.Ezt követően a Zirci Benedek Elek Óvodában folytatódtak a prevenciós programok, melybe a Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottja is bekapcsolódott. Az interaktív foglalkozás során kiderült, hogy a legkisebbek is hallottak már a lakásbetörésekről, és voltak néhányan olyanok is, akik a kiállítási tablóra felszerelt mozgásérzékelőt is felismerték.A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola alsó tagozatos osztályaiban 13.00 órától a kerékpáré volt a főszerep. Ennek a korosztálynak már elsősorban annak vagyonvédelme, a biztonságos lakatolás, illetőleg a BikeSafe program keretében történő regisztráció témakörében beszélt az előadó.A tanulók gyakorlatias információkat kaptak a biciklivel szemben támasztott műszaki követelményekről, a közterületen hátrahagyott jármű szakszerű lezárásának módjáról, a vázszám jelentőségéről. A BikeSafe regisztrációs program segítségével a diákok megismerhették a nyilvántartásba vétel menetét, az ehhez szükséges adatok körét.


Fotók és információk: Veszprémi Rendőrkapitányság


A Zirci Benedek Elek Óvodában a témakörhöz kapcsolódóan közlekedési kiállítás is nyílt az üveges kerengőben, Mühlbauerné Horváth Ágnes és Honyeczné Bokor Judit óvónők szervezésében. A kerékpár-regisztráció június 1-jén, a II. Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa új időpontjában megismétlésre kerül az általános iskola Köztársaság utcai épületének udvarán – a szerk.