Három színtéren küzdöttek a zirci judósok


Megkezdődött a versenyszezon, a Vincze Judo Club Zirc növendékei mindjárt három helyszínen is próbára tették tudásukat, több jó eredménnyel.


Részt vettek Nagykőrösön az V. Kőrös Kupán, mely a szerb és román versenyzőkkel nemzetközi rangra emelkedett, több mint 70 klub részéről közel 600-an neveztek a viadalra. A Vincze Judo Club judokái hét különböző korosztályban léptek tatamira, közülük többen pontszerző helyen végeztek, és érmeket is sikerült elhozni az alföldi városból.


Hetedik helyen végzett a hosszabb sérülését követően visszatérő Vajda Luca és Fisli Levente, az ötödik helyet szerezte meg Kertai Réka és Kertai Olivér. Korcsoportjában a dobogó második fokára állhatott fel Kaszás Réka, az idősebbek között pedig az ötödik helyen zárt. A klub legfiatalabb versenyzője, Kertai Kyra nem talált legyőzőre, aranyéremmel térhetett haza. A serdülők között Berkes Mihály is jól küzdött, tisztességesen helytállt ellenfeleivel szemben.


A Kertai-testvérek képviselték a klubot a horvátországi Samoborban, a 28. Nemzetközi Judo Tournament-en, ahol kilenc ország több mint 600 judokája küzdött a jobbnál jobb eredményekért. Kertai Kyra ott folytatta, ahol Nagykőrösön abbahagyta, a két évvel idősebbek között egészen a döntőig menetelt, s ott csak bosnyák ellenfele tudta megállítani. Kertai Olivér is ebben a korcsoportban küzdött horvát, bosnyák, osztrák és román ellenfelekkel. Óriási csatákban kerekedett felül kortársain, s csak egy küzdelemben maradt alul, így az előkelő harmadik helyet szerezte meg a népes mezőnyben. A harmadik testvér, Kertai Réka a serdülők között tette próbára tudását, két mérkőzésen diadalmaskodott a nemzetközi vetélytársakkal szemben, jutalmul a bronzérmet akasztották a nyakába.


Siklóson, az Ifjúsági Országos Bajnokságon és Országos Felnőtt Rangsorversenyen is képviseltette magát a Vincze Judo Club Zirc, itt hárman indultak a klub színeiben, Hajdú Balázs a felnőttek, Gazda Patrik és Mihályi Bálint az ifjúsági versenyzők között.


A versenyeken szereplő judokák edzőikkel, Vincze Ferenccel, Vincze Lajossal és Vincze Balázzsal – jól indult a Vincze Judo Club számára a szezon (Fotó: Vida Judit)