A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Harminc éve az egészségügy szolgálatában


„Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetésben részesült Valler Ilona, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet ápolási igazgatója. Az elismerő oklevél átadására a Semmelweis-napi ünnepség keretében került sor.


Valler Ilona 1988-ban a veszprémi Kállai Éva Egészségügyi Szakközépiskolában általános ápoló és általános asszisztens végzettség szerzett, és az akkori Megyei Tanács Kórház-Rendelőintézet – melynek a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet telephelyeként működött – belgyógyászati osztályán kezdett dolgozni ápolónőként. 1996-tól a belgyógyászati osztály osztályvezető-főnővér helyettese lett. 2000 júniusában a győri Széchenyi István Főiskolán diplomás ápolói végzettséget szerzett, majd a következő évben október 1-től a belgyógyászati osztály osztályvezető főnővérévé nevezték ki.


2007. április 1-től az intézményvezető-főnővéri feladatokat is ellátta. 2010. november 1-től a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet ápolási igazgatója, emellett 2016 januárjától az intézmény minőségügyi vezetői feladatait is elvégzi. 2013-ban a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzser Képző Szakán MSC (mesterképzés) szintű egészségügyi szakmenedzseri végzettséget szerzett.


Valler Ilona ápolási igazgató az elismerő oklevéllel. Folyamatosan építette fel szakmai pályafutását


„2007 óta az intézmény számos európai uniós pályázatának elkészítésében és megvalósításában szakmai vezetőként vesz részt, szolgálva ezzel a projektek sikerét. Munkatársaival jó szakmai és emberi kapcsolatokat tudott kialakítani, beosztottjaival szemben folyamatosan az empatikus és együttműködő kapcsolat kialakítására törekszik, a feladatok számonkérésében elvszerű és igazságos. Vezetőivel a kapcsolata korrekt, együttműködő”

– hangzott el a méltatásában.

Egészségügyi feladatait Zirc város és a térség lakosságának érdekében magas színvonalon, lelkiismeretesen és pontosan látja el a mai napig.

Évtizedek óta jó szakmai kapcsolatot tart fenn a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központtal, az Idősek Otthonával, számos közvetett és közvetlen segítséget nyújtva munkájukhoz. Hosszú évek óta részt vesz a Kistérség Házibeteg Ápolási Szolgálatában, valamint a Háziorvosi Ügyelet asszisztensi munkájában. A zirci kistérség hospice ellátásának résztvevője és egyben szervezője. Közéleti tevékenységből is kiveszi a részét, 2007-től tagja a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének.


Valler Ilona harmincéves szakmai pályafutásának valamennyi tevékenységével a helyi és a térségi lakosság egészségi állapotának megőrzését és javítását szolgálta, szolgálja. Mellette Ottó Péter polgármester


Az elismerő oklevelet Ottó Péter polgármester és Varga Zita, a kitüntetés odaítéléséről döntő Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke adta át, a kitüntetésben részesülő személyt dr. Vermes Tamás, a kórház főigazgatója is köszöntötte a jeles alkalomból.


A Semmelweis-napi ünnepségről a tudósítás ITT olvasható

Kelemen Gábor