A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Harmadik hely a Köztársaság Kupán


Az idei évben is kiemelkedően szerepelt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a Köztársaság Kupa atlétikai versenyen.


A Veszprém Megyei Értéktárba is bekerült versenynek a Veszprémi Egyetemi Stadion adott otthont, a rendező pedig a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola és a Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) volt.


A Veszprém megyei és Veszprém város általános iskoláit külön értékelték a szervezők. A megyei bajnokságban harmadik helyezést ért el a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, mindössze hét ponttal lemaradva a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskolától. A versenyt ezúttal is az ajkai Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola nyerte.

A zirci diákok szép eredményeket értek el a Köztársaság Kupán, bár erről a képről többen hiányoznak. Bárány Judit tanárnő tartja kezében a harmadik helyezett csapatnak járó serleget (Fotó: vpbathory.sulinet.hu)

A zirci általános iskola helyezettjei:

100m síkfutás: lány 2005: 1. Kovács Noémi. Súlylökés: fiú 2007: 3. Renkó Péter.

Magasugrás: lány 2005: 3. Kovács Noémi. Fiú 2006: 2. Maser Márk. Fiú 2007: 1. Kugler Áron. Fiú 2008: 1. Répás Levente.

Váltó: fiú 2005: 3. Szűcs Ármin, Ábrahám Gábor, Drahovszky Gergő, Klespitz Milán. Lány 2005: 3. Földesi Léda, Molnár Vivien, Kovács Noémi, Vörösházi Laura.


A helyezést elérők mellett többen végeztek pontszerző helyen iskolánk tanulói közül, teljesítményükkel ők is aktívan hozzájárulva a végül dobogót jelentő csapateredményhez.


Kelemen Gábor