A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Ha menned kell valahova... INKÁBB BRINGÁZZ!


A Magyar Kerékpárosklub az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2020 tavaszán a kerékpáros közlekedés gyakorlati előnyeiről szóló kommunikációs kampányt indított “Ha menned kell valahova, inkább bringázz!” jelmondattal.

·

Miért „Inkább bringázz”?


- mert kerékpározva könnyebb másoktól távolságot tartani

- mert kerékpárral nem kell a dugóban ülni

- mert kerékpárral nem kell parkolóhelyet keresni

- mert a kerékpározás erősíti az immunrendszert

- mert a kerékpározás erősíti a szívet

- mert a kerékpározás jót tesz a városi levegőnek

- és mert a kerékpározástól jobb kedvünk is lehet


Akik utazásaikat kerékpáron teszik meg, elkerülhetik az emberekkel való közvetlen találkozást és az esetleg fertőző felületek érintését. Ezzel egy időben testmozgást végeznek, aminek szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében, illetve az immunrendszer erősítésében játszott szerepe régóta ismert. A kerékpározással járó testmozgás a bezártság okozta mentális nehézségeket is oldja. Arra buzdítunk tehát mindenkit, hogy kerékpározzon, ha teheti akár közlekedés céllal, akár rekreációs tevékenységként.


A Bringázz a munkába! több mint egy évtizedes hagyományra tekint vissza. Első alkalommal a budapesti bringás forradalom hajnalán, 2007-ben rendezték meg, és a következő öt éven keresztül minden évben megtartották - volt, hogy évente kétszer is. Pár év szünet után aztán 2018-ban indult újra aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és az ITM támogatásával.


Az évek során több mint 50 ezer embert mozgatott meg a kampány, a csatlakozók összesen több mint 10 millió kilométert tekertek le, körülbelül 300 millió forintnyi benzint spóroltak meg, és bőven egymillió tonna feletti szén-dioxid kibocsátását kerülték el.


2020-ban a járványhelyzet miatt rendkívüli, kommunikációs kampány formában tartjuk meg.


Bővebb információk a kampánnyal kapcsolatban: www.bringazzamunkaba.hu


A Bringázz a munkába! csapata