A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Ha esik, ha fúj, mi bringára pattanunk!

Vagy éppen rollerre, futóbicóra, műanyagmocira, mindegy, csak környezetbarát kétkerekű legyen. S vár egy fincsi reggeli, kedves kiszolgálással. Nem indulhat ennél jobban a nap!


Zirc városa az idei évben is csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub „Bringás Reggeli” elnevezésű programjához.

A zirci óvoda gépjárművek elől lezárt parkolójában a szervezők péksüteménnyel és üdítőitallal látták vendégül azokat, akik kerékpárral vagy egyéb környezetbarát közlekedési eszközzel indultak az óvodába, iskolába, munkába.

Emlékbe egy matricát is magukkal vihettek a résztvevők.

Ők már átvették a jól megérdemelt reggelijüket, s indulnak biciklivel, rollerrel az iskolába

Az idei rendezvény is a helyi program mozgatórugója, Detre Anita főszervezésében, önkéntesek közreműködésével, a Magyar Kerékpárosklub, a PillerPék Kft., Zirc Városi Önkormányzat, a Patkó Vendéglő és a Hubert Csomagolók támogatásával valósult meg, a rendezvény zavartalan lebonyolítását a Veszprémi Rendőrkapitányság Zirci Rendőrőrs biztosította.


Esős, szeles időjárásra ébredt a város, de ez sem tartotta vissza a bringásokat, hogy ezen a reggelen is nyeregbe pattanjanak. Ezt bizonyítja, hogy az elfogyott pékáruk és üdítők alapján

140 főre becsülik a szervezők a résztvevők számát.

Érkeztek gyerekek, felnőttek, családok, akiket a megszokott vendégszeretettel várt a sátor pultja mögött a pedagógusokból verbuválódó önkéntes csapat.


A kedves kiszolgálás mellett nem felejtettek el köszönetet mondani azoknak, akik a viszontagságos idő ellenére is a környezettudatos közlekedést választották, méltán hangzottak el részükről a dicsérő szavak.

Időnként sorba is kellett állni, olyan nagy volt a forgalom a Bringás Reggeli zirci pontján

Amikor az egész család bringára pattan…

Dobosné Vetzl Katalin önkéntes átnyújtja a csomagot az édesanyja kíséretében, műanyagmotorral érkező kislány részére

A tesók még kissé tanácstalanok, hogy a sajtos rudat, avagy a brióst válasszák, az viszont nem lehetett kérdéses, hogy milyen közlekedési eszközzel érkezzenek az oviba


Kelemen Gábor