A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Gyors segítség, tartós szeretettel


Közel három mázsa tartós élelmiszer gyűlt össze a zirci rászorulók részére a nagyböjti időszak adománygyűjtésében, melyet „Gyors segítség, tartós szeretet” mottóval hirdettek meg.


A tartós élelmiszergyűjtés már évek óta megszervezésre kerül a Magyar Püspöki Konferencia felhívására. Itt helyben az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Zirci Csoportja koordinálta a gyűjtést.

Az emberek jószándékának és az eredményes propagandamunkának köszönhetően 290 kg élelmiszer gyűlt össze, melyet a karitász önkéntesei ki is osztottak a hétvégén a rászorulók részére.


A zirci bazilikában egy héten keresztül várták az adományokat a szentmisék ideje alatt az erre kijelölt helyre, és a karitász irodájában is le lehetett adni a szeretet tárgyi megnyilvánulásait. Ulrich Józsefné csoportvezető hálás köszönetét fejezi ki mindenkinek, akik adományaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a szegény családok húsvéti asztala kicsit gazdagabb lehessen. Az összegyűlt élelmiszert a zirci karitász kiegészítette. 50 család 102 gyermekkel, illetve 20 egyedül élő kapott csomagot, amit örömmel vettek át – tette hozzá. A gyűjtésben és a csomagok elkészítésében Ulrich Anna önkéntes diák, a Padányi Bíró Márton Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola tanulója, az osztásban pedig Gyurkó Zsófia, a Veszprémi SZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium diákja segített.


A zirci karitász csoport ebben az évben már több segítséget tudott nyújtani a rászorulóknak.

Januárban és februárban öt család 51 mázsa tűzifa-adományban részesült. Egy kiskereskedelmi drogériahálózat és a Katolikus Karitász közös kampányában a zirci csoport már harmadik éve vesz részt, melynek köszönhetően márciusban négy család babája 800-800 darab pelenkát kapott. Az „Öngondoskodó Háztartásokért” programban hét rászoruló család – akik kerttel rendelkeznek – 24-24 vetőmag-csomagban részesült. Nagy segítséget jelentett 10 üveg egy magyar humángyógyászati készítményből, melyet tíz idős betegnek vittek ki a karitász munkatársai.


Kelemen Gábor