A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Győri kettős győzelem, dobogós helyek, egyéni csúcsok


Kiemelkedő eredményekkel zárta az elmúlt esztendőt Vintze Regina zirci sportlövő, a Komáromi VSE versenyzője, aki a tavalyi év végén a magyar válogatott utánpótlás keretébe is bekerült. Dobogós helyezések, új egyéni versenyrekordok, külföldi vendégszereplések jellemezték a sportoló számára 2021 utolsó negyedévét.


Korábbi, az ötvenméteres puskás számokban elért eredményeiről rendre beszámoltunk, és a tízméteres légpuskás szezon eddigi versenyein is remekül teljesített Vintze Regina. Októberben a Szeged GP versennyel kezdődtek a szakág küzdelmei, ahol korcsoportjában, az ifjúságiak között a negyvenlövéses számban mindjárt első helyezést ért el, a juniorok mezőnyében hatvan lövésből harmadik helyen végzett első légpuskás döntőjében, és nem adta a bronzéremnél alább a juniorok és felnőttek összevont döntőjében sem.

A kétfordulós Budapest Kupán pedig a dobogó második fokára állhatott fel az ifjúsági korcsoportban.


Novemberben az első külföldi versenyén is debütálhatott a zirci sportlövő, és nem is akárhogyan: a szerbiai Smederevo Walther Youth Cup-on az U16-osok mezőnyében a negyedik helyen végzett, és felállította új versenyrekordját, amit ugyanitt az összevont korcsoportban – a nagy létszámú mezőny első negyedében végezve – rögtön meg is döntött.

A Komáromi VSE csapata egy belgrádi versenyen.

Az első sorban középen Vintze Regina, a sor jobb szélén Miskolczi Julianna Európa-bajnok sportlövő, a hátsó sorban balról a második Horváth Zsolt, a KVSE sportlövő szakosztályának a vezetője, a sor jobb szélén Regina edzője, Kisvárdai István

A nemzetközi erőfelmérő hazai környezetben folytatódott, a háromnapos Hungarian Openen több nemzet is képviseltette magát.

A junior korcsoportban a tizenkettedik hely mellé egy újabb egyéni rekordot állított fel Vintze Regina, amiből ráadásul verseny egyéni csúcs is lett. A junior mixben Varga Botonddal, a Zalaegerszegi TE sportlövőjével alkottak párost. A versenyszám lényege, hogy a kettős lelövi az adott mennyiséget és az összesített eredmény alapján alakul ki a sorrend. Két fordulóból is sikerült továbbjutniuk, és egészen a döntőig meneteltek, ahol a bronzmeccsen szoros küzdelemben maradtak alul egy indonéz csapattal szemben.

Nemzetközi versenyeken is próbára tette tudását Vintze Regina. Balról: a Hungarian Open vegyes páros döntőjében az indonéz kettős ellen. Jobbról: egyéniben az eszéki lövészversenyen, melyről alább olvashatnak

A november végi „Győr 750 Open” elnevezésű verseny egészen fergetegesre sikerült a Komáromi VSE sportlövője számára: a junior korcsoport hatvanlövéses számában, illetve a juniorok és a felnőttek összevont mezőnyében is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Előbbi kategóriában, az alapverseny eredményével

Regina felülmúlta a Hungarian Openen nem sokkal korábban beállított versenyrekordját, az összevont női döntő pedig hallatlan izgalmakat tartogatott, hiszen az utolsó lövés döntötte el, hogy ki nyeri a versenyt.


A győri verseny eredményhirdetésén a dobogó felső fokán és a helyezettekről készült csoportképen középen


Az eredményes szereplés decemberben folytatódott,

a 2021. évi Budapest Szuperkupán korcsoportjában, negyvenlövéses versenyszámban döntőbe jutott, s végül a második helyen végzett. Újabb külföldi megmérettetések is szerepeltek a sűrű versenynaptárban, Szerbia után Horvátországban is céltábla elé állt a tehetséges növendék: a Grand Prix Osijek kétnapos lövészviadalon hatvanlövéses számban indult, junior korcsoportban 59 indulóból a tizedik helyen, a női kategóriában 52 versenyző közül a tizennegyedik helyen fejezte be a versenyt.


Fotók: hunshooting.hu, Vintze család

Cikk: Kelemen Gábor