Gazdára találtak a naptárak az önkormányzat kvízjátékán


Január hónapban került meghirdetésre kvízjátékunk a városi honlapon, mely Zirc Városi Önkormányzat elmúlt évi tevékenységével kapcsolatos kérdéseket tartalmazott. A helyes válaszok megadásához segítséget nyújtottak az önkormányzati weblapon megjelenő hírek, tudósítások. A játék tehát kevésbé volt tudásalapú, inkább interaktivitást igényelt.

Az önkormányzat kvízjátékán archív lapokból álló naptárat lehetett nyerni

Lássuk a megfejtéseket!

A Kossuth utcában kialakított helyi járati buszmegállónak köszönhetően a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézettel került összeköttetésbe a Háziorvosi rendelő. „Bányász foci, röpi és más sportemlékek” címmel nyílt tavaly időszaki kiállítás a Városházán, májusi ülését pedig Kardosrét városrészben tartotta a képviselő-testület. A Múzeumok Éjszakáján a szövő- és a fazekasműhely átadására került sor. Jelenleg is érvényben lévő közösségi kezdeményezést a Cigánydombi játszótér felújítására indított az önkormányzat. Testvértelepülései közül a kárpátaljai Dercennel ünnepelte együtt az államalapítást Zirc. A tervek szerint a volt „Kisóvoda” épületében kerülne állandó jelleggel elhelyezésre a Balaton-Bakony Kocka Klub LEGO-gyűjteményének kiállítása. „Ésszerű közlekedés. Hatékony gazdaság.” – így szólt a 2016-os mottója a környezetbarát közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hétnek, melyhez önkormányzatunk a tavalyi évben is csatlakozott. Ami pedig a számok nyelvét illeti: az intézményekben történő napelemes rendszereknek köszönhetően éves szinten több mint öt millió forintot takarított meg a város, a novemberi lakossági zöldhulladék-begyűjtést követően pedig közel huszonkét tonnát mutatott a mérleg nyelve.


A helyes válaszokat adók egy archív lapokból álló „Zirc anno… 2017” naptárat nyertek, melyet Müller Anikó ajánlott fel. A nyertesek, akiknek ezúton is gratulálunk: Ehrenberger Róbert (Budapest), Behany Margit (Vác), Vankó Zoltánné (Zirc).


Kelemen Gábor