A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Fonyódligeten népszerűsítették a sportlövészetet


A Lövész Klub Zirc Egyesület tagjai augusztus hónap minden szerdáján Fonyódligetre utaztak, hogy sportlövő-foglalkozásokat tartsanak az Erzsébet-tábor sportnapján.


A korábbi években, a nyári időszakban a zánkai Erzsébet-táborban népszerűsítették a sportlövészetet a zirciek, ezúttal a Balaton déli partjára vezetett az útjuk az utolsó nyári hónapban, négy alkalommal a fonyódligeti Erzsébet-táborban állították fel standjukat.


Varjas József klubelnök elmondta, a Honvédelmi Sportszövetség kérte fel őket a foglalkozások megtartására a felújított fonyódligeti táborban, ahol a szerdai napokon sportnapot rendeztek. Nagy volt az érdeklődés, naponta a háromórás időintervallum alatt mintegy 200-250 fiatal kereste fel a standjukat, hogy elsajátítsák a sportlövészet csínját-bínját. A szakember munkáját öt fiatal segítette, akiknek a munkájáról elismerő szavakkal szól: Vintze Regina, Bittmann Teréz, Bittmann Zoltán, Csillag Gábor és Pap Kevin adta át a diáktársaknak azokat az ismereteket, amelyeket a zirci klubban elsajátítottak az idők során.

Céloznak az Erzsébet-tábor résztevői, miután megfelelő útmutatást kaptak a zirci lövészklub képviseletétől

(Fotó: Lövész Klub Zirc Egyesület)


A klubelnök örömét fejezi ki, hogy a szervezők jövőre is számítanak a közreműködésükre, amennyiben megvalósul a program, jóval több alkalmat terveznek be a következő nyárra.


A közelmúltban Bakonyszentlászlón is vendégeskedtek a zirciek, az ifj. Szücs Gábor Emlékverseny a megszokottól eltérő időpontban, augusztus első hétvégéjén került megrendezésre. Sok fiatallal vettek részt a lövészversenyen, az eredményekhez idő kell, az építkezés stádiumában vannak, de azért így is termett babér a részükre, ráadásul egy családba érkezett két medália: Bittmann Teréz légpisztolyban első helyezést ért el, míg testvére, Bittmann Zoltán a légpuska húszlövéses számban harmadik helyen fejezte be a versengést.


Korábbi formájában, a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetségének tagegyesületeként megszűnt a zirci klub és új egyesületet hoztak létre „Lövész Klub Zirc Egyesület” néven, pecsétjükön a szükséges engedélyek birtokában városunk címere látható.


Kelemen Gábor