A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Felújított Pintér5 útvonallal várjuk a MikulástAz Erdélyi Baráti Kör Egyesület tagjai újrafestették és rendbe tették a ZIRC30 körtúrák Pintér5 szakaszát az egyesület december 4-ei Mikulás-túrájára készülve.


Ragyogó őszi szombaton találkoztunk a Művelődési Ház előtt, hogy önkéntes munkával idén is rendbe tegyük az egyesületünk által 2014-ben elkészített, és azóta is gondozott Pintér5 útvonalat.

A remek hangulatú nap során a Csombor Mariann, Encz Ica, Kaszás Béla, Lamszider József, Müllerné Wenczel Rita, Stenger Kató, Szalayné Marika, Sztana Éva, Valler János, Valler Szilvia és kislánya Bori, valamint keresztlánya Hanna összetételű csapatunk megtisztította, jól láthatóvá tette, és ahol kellett, újrafestette a fák törzsén, sziklákon elhelyezett kék félkör jeleket.


Az Erdélyi Baráti Kör Egyesület tagjai az önkéntes munka közben. Felújított túraútvonallal készülnek a Mikulás Túrára (Fotók: Csombor Mariann)

Megtisztítottuk, ezzel járhatóbbá tettük a fakivágások után ágakkal teli útszakaszokat, és az örömünkre most nem túl sok szemetet is összeszedtük. A rendszeresen túrázó, az erdőt jól ismerő két elsős kislány végig példamutató szorgalommal vette ki részét a munkából, és közben sok gombát is találtak, aminek ellenőrzése Valler papa dolga volt. Menet közben kigondoltuk a tervezett Mikulás ó-túránk ellenőrző pontjait, a szükséges jelzések helyeit, és a szendvicsebéd-pihenő alatt a szervezés és a program lebonyolításának feladatairól is beszélgettünk.


Az elmúlt két évben sok hagyományos vagy újszerű egyesületi programunkat kellett elhagynunk a járványhelyzet miatt, és elmaradt a 2014-től folyamatosan megrendezett évi három ZIRC30 évszakköszöntő túra is. Bízunk abban, hogy

a végig szabadtéren tervezett, kisebb családi, baráti csoportokban, az aktuális járványügyi szabályok betartásával tervezett Mikulás-túránk megvalósításával örömet tudunk szerezni.

Encz Ilona

A Mikulás Túra plakátja ITT tekinthető meg