A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Felújítják az általános iskola „C” épületét

Pályázati forrás igénybevételével és további támogatók segítségével folytatódik a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri épületegyüttesének a felújítása.


Zirc Városi Önkormányzat nyertes pályázata útján jelentős mértékű energetikai korszerűsítés ment végbe a közelmúltban az iskola „A” és „B” épületén, és most ábécé sorrendben folytatódnak a munkálatok, a „C” épület is megújul energetikai szempontból.


Erről a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója, Burján István tájékoztatott. Mint azt elmondta, az elmúlt tanév folyamán nyílászárócsere ment végbe a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásának és fejlesztő foglalkozásoknak helyet adó épületben az iskola által benyújtott pályázat révén, csaknem két millió forintos összegből.


Ugyancsak két millió forint pályázati támogatást nyert el a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat – még Hédl József elnöksége idején – az iskola további energiatakarékosságát elősegítő külső szigetelésre, és ennek a kivitelezési munkálatai kezdődtek meg a napokban.

A szigetelési munkálatok zajlanak az általános iskola „C” épületén – a nyílászárókat már korábban kicserélték

Az anyagárak emelkedése folytán azonban szükség volt a fejlesztési forrás kiegészítésére, melyhez több szervezet és egy vállalkozás is az iskola segítségére sietett, az igazgató sorolta: Zirc Városi Önkormányzat 218 ezer forinttal, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat 125 ezer forinttal járult hozzá a költségekhez, a PREFA Hungária Kft. pedig 250 ezer forintot utalt át a „Reguly Iskoláért” Alapítvány számlájára célirányosan a „C” épület felújítására.


Az összességében több mint két és fél millió forintból megvalósuló energetikai fejlesztés kivitelezési munkálatai jó ütemben haladnak, a jövő héten várhatóan be is fejeződnek.


Kelemen Gábor