A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Fejlesztés a biztonságosabb közlekedésért


Kezdetét vette az Alkotmány utca közlekedésbiztonsági célú átalakítása Zircen. A városközpont forgalmi rendje a fejlesztés idejére megváltozott.


Zirc Városi Önkormányzat 497,5 millió forintos támogatást nyert el a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen” című komplex közlekedésfejlesztési projektjére. Ennek legnagyobb eleme a meglévő kerékpárút és Kardosrét városrész között épülő kerékpárút, melynek kivitelezésére a szerződéskötés már megtörtént és várhatóan június második hetében történhet meg a munkaterület átadása.

A projekt másik jelentős lakossági igényt kielégítő része egy közlekedésbiztonsági fejlesztés, amelynek a napokban vette kezdetét a kivitelezése: a jelentősen megnövekedett gépjárműforgalom miatti gyakori torlódások meg fognak szűnni azáltal, hogy az Alkotmány utca és a 82-es főút kereszteződésében külön jobbra és balra kanyarodó sáv kerül kialakításra. Megtörténik továbbá az Alkotmány utca csapadékvíz-elvezető rendszerének korszerűsítése, parkoló épül, autóbuszöblöt alakítanak ki, megvalósul két gyalogátkelőhely kiépítése.

A kivitelezési munkák elvégzésére lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként a STRABAG Építő Kft. végzi el az építési munkákat nettó 60,3 millió forintos áron.

Május végén kezdetét vette az Alkotmány utca közlekedésbiztonsági átalakítását célzó projekt kivitelezése. Az utca felső szakasza egyirányúvá vált, a kivitelezés üteme szerint pedig szakaszosan egy forgalmi sávra szűkül


A fejlesztés következtében szükséges forgalmirend-változás a város más területeit is érinti. Az Erdőkalja lakótelepről, valamint az Alkotmány utca irányából a városközpont, illetve Győr és Veszprém felé történő járművel való közlekedés a szintén egyirányúsításra kerülő Zrínyi utcán keresztül a Deák Ferenc utca, valamint egyéb irányokban lehetséges, amiről térképes tájékoztatást adott ki helyben az önkormányzat, és táblák kihelyezésével segíti az eligazodást.


A munkálatok előreláthatólag őszig fognak tartani. Ottó Péter polgármester közleményében a kivitelezés idejére a közlekedők türelmét, megértését és támogató hozzáállását kéri.

Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester közös bejárást tartott az Alkotmány utcában, a fejlesztéssel érintett munkaterületen


Kelemen Gábor