A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Európa dobogójára állhatott fel a zirci sportlövő

Vintze Regina, a Komárom EVSE versenyzője is tagja volt a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságán bronzérmet nyert junior magyar válogatott puskás lánycsapatnak.


- Két-két válogatóversenyen vettünk részt a vetélytársaimmal, ez alapján alakult ki egy rangsor, amelyből az első hármat vitték ki az Európa-bajnokságra. Harmadikként kerültem ki, ezért mixet ugyan nem tudtam lőni, de a csapatnak tagja lehettem

– meséli a kontinensviadalra vezető út állomásait Vintze Regina, akinek a teljesítményét a tavalyi év végén a Vármegyeházán is elismerték.

A sportlövő magyar válogatott az Európa-bajnokságon. Elöl a junior puskás lányok bronzérmes csapata Vintze Reginával

Annak részleteibe is beavat minket, hogy milyen sok idővel, energiával jár egy ilyen megmérettetés: számára Münchenben vette kezdetét az idei év, majd közvetlenül az EB előtt egy felkészítő edzőtáborban vett részt napi két edzéssel, amely összesen hat órát jelentett a felkészülés jegyében.


Az Európa-bajnokságot Észtországban rendezték meg. Meséli, hogy Varsóban szállt át a küldöttség, a balti államban mínuszok és hóesés fogadta a magyar csapatot. A hivatalos edzéssel kezdtek, aztán az egyéni versenyek következtek, ebből is ki tud emelni emlékezetes pillanatokat. A mix versenyben ugyan nem vett részt, de örömét fejezi, hogy mindegyik magyar csapat érmes helyen végzett.


Ezt követte a csapatverseny, ahol minden csapattagnak először harminc lövést kellett leadnia. Vintze Regina a társaival, Ferik Csillával és Tóth Annával a legjobb nyolc közé került a légpuskás junior lányok mezőnyében. Itt már „csak” húsz alkalommal kellett célba venni a táblát, s emlékszik, ez a sorozat jobban sikerült számára, amit az eredmény is hűen tükrözött.

Mindössze három tizeddel maradtak le a döntőről, így bronzcsatát vívhattak, és a fordulatos párbajt végül megnyerték a finnek ellen.


Már a kijutás is nagy eredménynek számít – a hozzá közelebb álló 50 méteres versenyszámban világ- és Európa-bajnokságon már részt vett, de a 10 méteres EB-n most debütált –, a verseny utolsó napjaiban azonban

Regina egyértelmű célként fogalmazta meg, hogy szeretne éremmel hazatérni, és a nagy tét sem tudott felülkerekedni a koncentráción, mindvégig kiválóan helyt állt a céltábla előtt.

Regina (piros shield-ben) célba veszi a táblát a tallinni 10 méteres EB-n – kiemelkedő eredményt ért el a junior lánycsapat

A szépen csillogó bronz után az elsődleges cél az idei évre a koreai világbajnokságra való kvalifikáció.


Cikk: Kelemen Gábor

Képek forrása: Vintze Regina