A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Európa-bajnoki aranyérem, világbajnoki szereplés

Vintze Regina, a Komárom VSE versenyzője is tagja volt a közelmúltban ifjúsági Európa-bajnokságot nyert magyar válogatott puskás csapatnak. Az egyiptomi világbajnokság élményeiről is számot adott a zirci sportlövő.


Reginának rövid időn belül ez volt a második kontinensviadala: előbb a juniorok között mérette meg magát szeptember elején Lengyelországban, majd nem sokkal később saját korcsoportjában, az ifjúságiak mezőnyében állt céltábla elé a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és tagja volt annak a csapatnak, amely a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.


Mint azt megtudhatjuk, a junior viadalon ötven méterről, itt viszont tíz méterről kellett célozniuk a sportlövőknek, vegyes párosok vívták mérkőzéseiket a nemzetek között. Pozitívan, jó érzésekkel tekint vissza az Európa-bajnokságra, hiszen nem mindennap adatik meg a lehetőség, hogy részt vegyen valaki egy ilyen rangos eseményen. A versenyt követő bankettre is szívesen emlékszik és egy szűk körű csapatépítésre is lehetőségük nyílt.

A magyar nemzeti válogatott Európa-bajnok puskás csapatának tagjaként, a dobogó tetején balról

EB-aranyérmesként utazhatott a válogatottal az egyiptomi világbajnokságra, amelyet az eléje táruló látvány okán egyfajta mesefilmbe illő jelenetként élt meg. A junior csapatot erősítő két ifjúsági versenyző egyike volt Vintze Regina, a másik klubtársa, az idén Európa-bajnok Bajos Gitta, aki hozta jó formáját, és a zirci sportlövő is szépen helytállt a nála idősebbek között.


Először ült repülőn és érthetően az utolsó napon meglátogatott piramisok is mély nyomot hagytak benne.

A zirci MHSZ-lőtérről elinduló, majd pályafutását Komáromban folytató sportlövő Afrikában érezte igazán, hogy megéri a sok belefektetett munka és kitartás.

Büszkék rá a szülei is, akik mindvégig mellette vannak, támogatják céljai elérésében. Hangsúlyozza, hogy ezek a versenyek önbizalmat, motivációt is adnak a későbbiekben, hogy olyan helyeket is meg lehet hódítani a sport által, amelyek eddig csak az álmainkban éltek.


Kevesen mondhatják el magukról, hogy ilyen közel jutnak a piramisokhoz és egy púpú tevén utazhatnak a sivatag homokjában – érdeklődő diáktársainak is megmutatta a felejthetetlen pillanatokat


Az eredményes szereplés idehaza folyatódott,

a Steyr Sport – PeLE Kupán a juniorok között első, az ifjúságiak mezőnyében a második helyen végzett Vintze Regina. A nyitrai Olimpiai Reménységek Nemzetközi Versenye is jól sikerült a számára: mix versenyszámban (amikor egy fiú- és egy lányversenyző eredményei adódnak össze) az alapszakaszban és a döntőben is harmadik helyen végeztek Mlinkovics Mátéval. Emellett egyéniben és összevont női számban is bekerült a fináléba, ahol negyedik, illetve hatodik helyen fejezte be a versengést. A most hétvégén lezajlott Hungarian Openen elért eredmény is bizalmat adhat a jövőre nézve – hangsúlyozza a sportlövő, aki az év végi pihenés előtt még Szerbiában és Horvátországban is felméri tudását.


Már a világbajnokság élményével állt céltábla elé Nyitrán, ahonnan szintén éremmel, kupával tért haza

A Hungarian Open versenyen balról az első a sorban Vintze Regina (Fotó: hunshooting.hu)


Cikk: Kelemen Gábor

A fotók nagy részét a riportalany bocsátotta rendelkezésünkre.