A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Eredményesen induló judo újév


Február 3-án Nagykőrös adott otthont a IV. Kőrös Kupának, melyen közel 67 klub több mint 500 versenyzője indult.


A versenyt a romániai és a szlovákiai klubok tették nemzetközivé, ahol a Vincze Judo Club Zirc judokái is igen szép eredményekkel büszkélkedhetnek.


A Diák A-s (2006) lányok kezdték a mérkőzéseket, itt Kertai Réka küzdött, s igen kemény csatákban végül az ötödik helyen végzett. A fiúk között Berkes Mihály derekasan helytállt, az akarat nála sem hiányzott, ám a pontszerzés végül nem sikerült.


A versenyt a Diák C (2008) korosztály folytatta. Kertai Olivér a 36 kg-osok mezőnyében, két győzelmet és két vereséget követően az ötödik helyen zárt. Sárossy Barnabás a 30 kg-os fiúk között küzdött az aranyéremért. Három győzelme után csak a döntőben maradt alul, így ezüstérmet szerzett.


Diák B (2007) korcsoportban Kaszás Réka két nyertes meccse után aranyéremmel gazdagodott. Sárossy Bence a 29 kg-os fiúk között győzelemmel kezdett, majd egy vesztes meccs után még három küzdelmet kellett megnyernie, ami sikerült is neki. Ezzel a jó teljesítménnyel harmadik helyen végzett.


A versenyt a serdülő Mihályi Bálint zárta. A húszfős mezőnyben mérlege egy vereség és négy győzelem, ami bronzérmet ért.


*


Február 10-én, Budapesten, a Horváth István Judocsarnokban rendezték meg az év első utánpótlás versenyét.


Több száz gyermek indult a tíz év alatti és a tíz év feletti kategóriákban, a Vincze Judo Club Zirc három versenyzővel képviseltette magát a megmérettetésen.


A 2009-ben születettek között Kertai Kyra csak fiúkkal küzdött, mindegyiküket legyőzve, de végül ezüstérmet szerzett.


A Diák C kategóriában (2008) Kertai Olivér harcolt meg az aranyéremért, amit kőkemény csatákban végül meg is szerzett.


A Diák A kategóriában (2006) Kertai Réka két győzelemmel és egy vereséggel a bronzérmet hozta el.


Tudósított: Vida Judit