A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Eredmények mögöttük, sűrű program előttük


Az MTTSZ Területi Klub Zirc megnyerte a Céllövész Emlékversenyt Baján, eredményes sportfoglalkozást bonyolított le nyáron a zánkai Erzsébet-táborban, most pedig már készülnek lövészeink a soron következő megmérettetésekre.


Egymás után harmadszor is megnyerte a bajai Céllövész Emlékversenyt a zirci lövészklub. A kiemelkedő csapateredmény mellett egyéniben is szépen szerepeltek Varjas József tanítványai. Mondhatni, hogy egy kicsit hazaérkeztek – és nem csak azért, mert rendszeresen részt vesznek a Vízügyi Lövészklub által rendezett versenyen –, hanem mert a ciszterci rendházban szálltak meg a hosszú utat követően, itt készültek fel lélekben a lövészviadalra.


A nyílt irányzékú légpuska húszlövéses számban a serdülő lányok között csak zirciek álltak a dobogón: 1. Vintze Regina, 2. Bittmann Teréz, 3. Bittmann Kata. Ugyanebben a számban az ifjúsági fiúk versenyét Mihályfi Vendel megnyerte, míg Horváth Bálint harmadik lett. A felnőtt nők között Panyi Kinga egy arany- és egy ezüstérmet gyűjtött a két fegyvernemben – légpuskában és légpisztolyban –, s elnyerte a legeredményesebb női versenyzőnek járó díjat. Légpisztoly húszlövéses számban a serdülő lányok között Bittmann Kata első helyezést ért el, Vintze Regina második helyen végzett. A „Legfiatalabb leány versenyző” cím is Zircre került, ezt Bittmann Teréz érdemelte ki. Az összetett versenyt az MTTSZ Területi Klub nyerte, megelőzve Bakonyszentlászlót és Fertőrákost. A csapat tagjai Bagi István, Bittmann Kata, Horváth Bálint, Mihályfi Vendel, Panyi Kinga, Varjas József és Vintze Regina voltak.


A serdülő lányok légpuskás versenyében mindhárom helyezett a zirci lövészklubból került ki, balról: Bittmann Kata, Bittmann Teréz, Vintze Regina


Az ifjúsági fiúk légpuskás versenyét Mihályfi Vendel (középen) nyerte, Horváth Bálint (jobbról) második helyezést ért el. Balról a második helyezett Eszlinger Mátyás, a Szent László LK versenyzője, aki városunk sportjában is érdekelt, a Football Club Zirc Sportegyesület korosztályos csapatát erősíti


Panyi Kinga átveszi a legeredményesebb női versenyzőnek járó díjat a szervezőktől


Fotók: Vízügyi Lövészklub Baja honlapja


A zirciek szintén szép eredményekkel tértek haza Bakonyszentlászlóról, a Szent László Kupa Légfegyveres Lövészversenyről, ahol a sportlövők legifjabb generációja képviseltette magát. Helyezettjeink: Nyíltirányzékú légpuska húszlövéses szám, általános iskolás fiú: 2. Csillag Gábor, 3. Radányi Levente. Lány: 1. Vintze Regina, 2. Bittmann Teréz. Középiskolás fiú: 3. Bittmann Zoltán. Lány: 2. Bittmann Kata. Légpisztoly húszlövéses szám, általános iskolás lány: 1. Bittmann Teréz, 2. Vintze Regina. Középiskolás lány: 1. Bittmann Kata.


Varjas József klubelnökkel a nyári Erzsébet-táborra is visszatekintettünk, melyen a sportlövő foglalkozás megtartását a Honvédelmi Sportszövetség ezúttal is a zirci lövészklubra bízta. Tizenegy héten keresztül minden szerdai napon várták a lövészet iránt érdeklődőket, akik között voltak az ország minden részéből és a határon túlról is érkező magyar fiatalok. Az MTTSZ Területi Klub Zirc a partner lövészklubokat is bevonta, előfordult, hogy egy-egy alkalmat ők tartottak.

Naponta mintegy 300-400 gyermek fordult meg a sportlövő-standon. A tehetségesnek ítélt fiatalokat a területileg illetékes lövészklubok figyelmébe ajánlották.

Sok érdeklődőt vonzott a zirci lövészklub által megtartott sportlövő-foglalkozás a zánkai Erzsébet-táborban

(Fotó: MTTSZ Területi Klub Zirc)


A Veszprémben rendezett sportágválasztón is felkérték a zircieket a sportlövő foglalkozás megtartására, de a párhuzamosan futó versenyek miatt ezt most nem tudták vállalni, a helyettesítésről viszont gondoskodtak és az eszközállományt is biztosították az eredményes lebonyolításhoz. Ekkor járt Varjas József a szlovákiai veteránversenyen Pribelcében, melyen évről évre megméretteti magát, nemcsak városunkat, hanem hazánkat is képviselve. A zirci lövész tisztességesen helytállt, társa, a balatonfüredi Ottlecz Károly megnyerte a veteránok viadalát, győzelmét a honfitársai nagy örömmel fogadták, üdvrivalgással köszöntötték.


Sűrű program áll az MTTSZ Területi Klub Zirc előtt, hiszen három versenyt is rendeznek a közeljövőben: immár hagyományosan városunk ad otthont október végén a sportlövő diákolimpia megyei döntőjének. November 9-én kerül sor a Zirc Kupa lövészversenyre, majd november 13-án egy országos tehetségkutató verseny megyei selejtezőjének a helyszíne is az Alkotmány utcai Művelődési Ház légfegyveres lőtere lesz lövészklubunk rendezésében.


Varjas József klubelnök, edző zárszavában kiemeli a zirci lövészklub fiataljainak hozzáállását, akikre a versenyek mellett a tábori foglalkozásokon is lehetett számítani.


Kelemen Gábor