A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Erdélyben futballoztak a zirci iskolások


A közelmúltban folytatódott a Barátság Kupa versenysorozat, amely két oktatási intézmény, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium és a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kapcsolatán alapszik.


– Immár negyedik alkalommal sikerült kijutnunk Erdélybe, a Barátság Kupára. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette az út létrejöttét. A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat biztosította a buszt, a gyerekek utaztatását pedig a szülők támogatták. Detre Miklós barátommal ketten voltunk a sofőrök – mondja Burján István, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója, a kapcsolat megalapozója. Örömét fejezi ki, hogy második alkalommal sikerült elhozni a második helyet, csak a címvédő és házigazda Székely Mikó Kollégium csapatától szenvedtek vereséget a zirciek, egyébként két győzelem és egy döntetlen volt a fiúk mérlege öt csapat közül.


A zirci iskolások csapata a második helyért járó díjjal


A fiatalok kulturális programban is részt vettek, megismerhették a hely nevezetességeit. Többen voltak a csapatból, akik a „Határtalanul” Program keretében már jártak Erdélyben, de ennek a kapcsolatnak a révén újabb szépségeket, kincseket fedezhettek fel Székelyföldön.


A csapatot Dublecz Márk, Földesi Benedek, Földesi Lőrinc, Kiss Barnabás, Maser Márk, Sasvári Levente és Szücs Ármin csapatkapitány alkotta. A legjobban talán a református iskola elleni mérkőzésre emlékeznek vissza, amelynek 6:4 lett a vége a mieink javára, az utolsó pillanatokban sikerült fordítani egy egyébként is rendkívül fordulatos mérkőzésen. Összességében elégedettek a második hellyel, de fogadkoznak, hogy majd a következő Barátság Kupán – amelynek Zirc ad otthont – vissza tudnak vágni a sepsieknek.

Kelemen Gábor