A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Energiabeszerzésről és világításkorszerűsítésről is döntöttek

Két rendkívüli ülést is tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az elmúlt időszakban. Energiabeszerzéssel, világításkorszerűsítéssel, konyhai eszközfejlesztéssel és sírhely-hozzájárulással kapcsolatos döntések is születtek.


Lejárnak az önkormányzat és intézményei villamosáram és földgáz szerződései, ezért volt szükség energiakereskedőktől árajánlatok bekérésére. A képviselő-testület egyéves szerződések megkötése mellett döntött. A biztonságos működtetés érdekében a jövő évi költségvetés tervezésekor tizenötmillió forintos tartalékot is elkülönít az önkormányzat.


Az energiaválság-helyzettel összefüggésben, a fogyasztás csökkentése érdekében a képviselő-testület már korábban elhatározta a városi közvilágítás korszerűsítését.

Az ebből a célból megindítandó közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívásának és dokumentumainak jóváhagyására is sor került.

A munkaterv szerinti ülések közötti időszakban rendkívüli napirendek megtárgyalására is sor került a képviselő-testület által

Csetény Község Polgármesterének megkeresésére a képviselő-testület arról is határozott, hogy egy megállapodás formájában hozzájárul néhai Holitscher Károly zirci Felső-temetőben található sírhelyének felnyitásához és hamvainak a csetényi Holitscher Kastély és Látogatóközpontba történő áthelyezéséhez.


A következő rendkívüli ülésen főzőüst beszerzéséről született döntés az Alkotmány utca 16. szám alatti, közétkeztetést biztosító konyha üzemeltetéséhez.


Kelemen Gábor