A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Emlékfa az alapítók és a megmentők tiszteletére


Fát ültettek a Zirc Városi Nyugdíjas Klub tagjai a kórház kertjében azok tiszteletére, akik alapították, és akik küzdöttek az egészségügyi intézmény fennmaradásáért.


Pék László ötlete nyomán és vezetésével a klubtagok egy páfrányfenyővel adóznak azoknak, akik alapították, a nehezebb időszakokban tettek a megmaradásáért, és hozzájárultak a zirci kórház fejlődéséhez, amely a tavalyi évben ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját.

Mint azt megtudhattuk, később egy emléktábla is készülni fog a növény mellé, ami az utókor számára is jelzi majd, hogy a klubtagok milyen szándékkal ültették a fát egy őszi délutánon.

Pék László klubvezető, a nyugdíjasklub tagjai és dr. Vermes Tamás főigazgató a faültetés eseményén

Dr. Vermes Tamás, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója köszönetét fejezte ki a faültetőknek és emlékeztetett arra a lakossági megmozdulásra, amely 1996-ban megmentette a bezárástól az intézményt.

Örömét fejezte ki, hogy ez a veszély már nem fenyegeti a kórházat, nagy értékű beruházások hosszú sora valósult meg az elmúlt tíz év során, a zirci rehabilitáció pedig országosan is, de megyei szinten mindenképpen rendkívüli elismertségre tett szert.

A Zirc Városi Nyugdíjas Klub tagjai a kórház munkatársának közreműködésével ültették el a fát


Kelemen Gábor