A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Élmények már a vakáció előtt


„Újra nyit a nyár” címmel rendezett családias hangulatú programot a Reguly Iskoláért Alapítvány.


A napocska ugyan nem érkezett meg a rendezvényre, de a kezdeményezés így is elérte célját: sok mosolygós, vidám gyermekkel találkozhattunk. Szüleik is elkísérték őket, így igazi családias hangulatot öltöttek a vasárnap délutáni órák az általános iskola Köztársaság utcai telephelyén.

A Zirci Kötélugró Csoport bemutatójával kezdődött a műsor, majd a zirci születésű, többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles Bánhegyi-lányok, Adrienn és Kata kápráztatták el a közönséget produkciójukkal. Közben rendőrök, tűzoltók, mentők érkeztek a helyszínre. Nem, szerencsére nem volt semmi baj, a sürgősségi feladatot ellátó szervek is azért jöttek, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek. Kipróbálhatták, beülhettek a járművekbe, volt, akit egyszerűen ki sem lehetett mozdítani a járőr-kocsiból. A csengő helyett pedig ezúttal a szirénák rázták fel az iskola épületét.

A világhírnévre szert tevő, zirci születésű Bánhegyi-lányok bemutatója


Többen megfogadták a szervezők tanácsát, és ugrókötelet hoztak magukkal, kedvcsinálónak pedig nem kellett a szomszédba menni, hiszen szenzációs kötélugró bemutatóban lehetett részünk. A tornaterem egy része kézműves-műhellyé alakult át. Hosszú asztalt ültek körül a gyerekek, s alkottak kedvükre, fiatalok önkéntesek pedig helyes kis sminket festettek a gyermekarcokra. A bordásfalakra színes rajzokat függesztettek ki, és kvíz-játékkal is várták a program gazdái az érdeklődőket.


Bringások is megjelentek különböző „vas szamarakkal”. Wágenhoffer-Koós Raul például egykerekű biciklivel tekert igen ügyesen, az iskola aszfaltos placcán pedig a BMX-esek trükkjei bűvölték el a közönséget. Szintén nagy sikert arattak a gyerekek körében Skobrák Helga és a Doktor Mancsok Alapítvány terápiás kutyái. A legkisebbek is bátran megsimogatták a piros kendőt viselő szelíd fehér ebeket, és egy kicsit ők is gazdikká válhattak, aktív közreműködői lehettek a bemutató foglalkozásnak.


A programok sorát a Winner’s Elements tánccsoport zárta, fergeteges hip-hop hangulatot varázsolva a terembe. A műsorba a közönség is bekapcsolódott, így a végén mindenki együtt táncolt. A szervezők díjazták az előzetesen meghirdetett rajzpályázat alkotásait is. A feladat az volt, hogy az osztályoknak saját magukról kellett egy rajzot készíteniük. A színes „osztályképeket” ki is állították a helyszínen.

A szervezők elmondták, hagyományteremtő céllal hozták létre a rendezvényt, és már első alkalommal igen sok támogatást kaptak a program megvalósításához. A gyerekek kellemes emlékeket vihetnek magukkal a vakációra, és szeptemberben talán az iskolatáska is könnyebb lesz az élmények után.

Kelemen Gábor