A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Ellepték a kerékpárutat a versenyző kiskerekesek


Negyedik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a „Kiskerekes” Futamokat az Alkotmány utcai kerékpárúton az Európai Mobilitási Hétre szervezett programok keretében.


A versenyen az idei évben volt a legtöbb induló, négy kategóriában és három korcsoportban összesen 41-en álltak rajthoz és valamennyien célba is értek.


Az óvodások műanyagmotorral, futóbiciklivel és rollerrel, az iskolások rollerrel és görkorcsolyával mérték össze tudásukat, mutatták meg ügyességüket, gyorsaságukat. A legkisebbeket a szülők futva, előfordult, hogy babakocsit tolva kísérték a Bike-Medic Kft. által kialakított akadálypályán.
További képek hamarosan a Zirc Duatlon Facebook-oldalon.


A verseny helyezettjei: Lábbal hajtható műanyagmotor, lány: 1. Vörösházi Flóra, 2. Vörösházi Fanni, 3. Bartus Milli Anna. Fiú: 1. Biró Levente, 2. Navratyil Levente, 3. Sági Péter. Futóbicikli, lány: 1. Bernáth Izabella, 2. Tenk Izabella, 3. Vörösházi Lili. Fiú: 1. Komenda Zsolt, 2. Hunyadvári Vince, 3. Bittmann Kristóf. Roller, óvodás lány: 1. Tenk Izabella, 2. Bernáth Izabella. Fiú: 1. Ring Zalán. Alsó tagozatos lány: 1. Sági Rebeka, 2. Sági Anna, 3. Vajda Liza. Fiú: 1. Tenk Zsombor, 2. Bartus Marcel, 3. Vörösházi Milán. Felső tagozatos lány: 1. Révész Dóra. Fiú: 1. Jakab Norbert, 2. Huszty Csanád, 3. Bognár Bálint. Görkorcsolya, fiú: 1. Ottó Csaba és Vajda Marcell (holtversenyben).


Minden célba érkező elismerő oklevelet, csoki- és üdítőjutalmat vehetett át, kategóriánként az első három helyezett éremdíjazásban is részesült. A verseny főtámogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt, az eredményes lebonyolítást önkéntesek segítették.

Kelemen Gábor