A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Elkészült a város adventi koszorúja, óvodások díszítették a múzeum ajándékba kapott fenyőjét


November 27-én, szombaton kezdetét veszi a „Zirciek Adventje” programsorozat, kigyúl az első gyertya a város adventi koszorúján, mely közösségi munka eredménye.


Az idei évben is megépült városunk adventi koszorúja, ezúttal a főtér Diákfórum melletti területén, a Békefi Antal Városi Könyvtár és Művelődési Ház munkatársainak közreműködésével.

A koszorúhoz a fenyőágat több magánszemély és a Verga Zrt. adományozta. A koszorú mellett található nagy fenyőfa díszkivilágítást kap és a Diákfórumot is feldíszítik, hogy még meghittebbé váljon az ünnepvárás és a gyertyagyújtások hangulata. A munkálatokban közreműködtek a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. munkatársai is.

Új helyen, a Diákfórum melletti területen került kialakításra a város adventi koszorúja (Fotó: Horváth Norbert)

A közösség összetartozását erősíti továbbá az adventi készülődésünkben,

hogy a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház magánszemélytől kapott ajándékba egy fenyőfát, mely az intézmény udvarán került elhelyezésre és a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodásai, óvodapedagógusai saját készítésű karácsonyi díszekkel öltöztették fel a minap. A múzeum udvara ad helyet december 4-én, azaz jövő hét szombaton a Mikulás-váró műsornak, mely az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvány helyi Civil Alap támogatásából valósul meg.

A zirci óvodások, óvodapedagógusok saját készítésű díszeket aggattak a múzeum karácsonyfájára

Zirc város első adventi gyertyáját Pápicsné Jakab Johanna Júlia evangélikus lelkész gyújtja meg ünnepi gondolatainak kíséretében.


A "Zirciek Adventje" programsorozat plakátja megtekinthető Zirc Városi Önkormányzat Facebook-oldalán


Kelemen Gábor