A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Elkészült az új zirci iparterület, várja az önkormányzat a vállalkozások pályázatait!

Teljesen új, az alapinfrastruktúrával felszerelt ipari zóna várja a betelepülni szándékozó vállalkozásokat Zircen, a Bakony fővárosában. A gépjárművel, kerékpárral és gyalogosan is jól megközelíthető területen különböző méretű ingatlanok alakíthatók ki az igényeknek is megfelelően.


A térségközponti szerepet ellátó Zirc városában dinamikus fejlődés tapasztalható az elmúlt bő tíz évben, amely nemcsak szemmel látható, hanem érzékelhető is.

Az új iparterület a Győrt Veszprémmel összekötő tranzitútvonal mentén került kialakításra, közelében található a 11. számú vasútvonal és az új kerékpárút, azaz bármilyen közlekedési eszközzel kényelmesen elérhető a munkaerő számára.


A vállalkozások pályázat benyújtásával megválthatják helyüket az új iparterületen.

A részletes pályázati kiírás megtalálható a város honlapján és a projektet bemutató www.zirciparterulet.hu oldalon.

A vállalkozások új otthonra lelhetnek a zirci iparterületen, az önkormányzat várja a betelepülni szándékozók pályázatait

Zirc Városi Önkormányzat több mint 260 millió forintos pályázati forrást nyert el az iparterület fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, a Széchenyi 2020 program részeként.

A beruházás keretében a Zirci Ipari Park mellett összesen mintegy 4,5 hektár nagyságú területen került kialakításra a telephelyek létesítéséhez szükséges alapinfrastruktúra. A meglévő iparterületi úthoz kapcsolódóan feltáró út létesült, a gyalogos megközelítés érdekében pedig járda is épült. Az alap közművek – így az ivóvízellátás, szennyvíz-elvezetés, gázhálózat, villamosenergia-ellátás – egytől egyig rendelkezésre állnak, a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezetés is megoldott a területen.


A feltáró út két oldalán 32 ezer négyzetméter összterületű ipari zóna jött létre, ahol

kétezertől tizenhétezer négyzetméterig különböző méretű ingatlanok alakíthatók ki a betelepülni szándékozó vállalkozások igényeinek megfelelően,

figyelembevéve a helyi építési szabályzat előírásait.

Az új zirci iparterület nagyon jól megközelíthető, közvetlenül mellette halad el a 82. számú főútvonal és a kerékpárút

A beruházás műszaki zárása 2022-ben megtörtént, a létesítmény rendelkezik az üzemeltetetéshez szükséges engedélyekkel.

Az önkormányzat várja a vállalkozások pályázatait, további részletes információ a palyazat@zirc.hu e-mail címen kérhető.


Kelemen Gábor

sajtóreferens