A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Éljük meg a várakozás örömét!


Valami jót tenni másokért, mindig örömteli dolog. Az adventi időben egyre több embert foglalkoztatja a gondolat, hogy mivel szerezhet örömet másoknak, milyen ajándékot tud adni?


A zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja az Erdélyi Baráti Kör Egyesülettel, a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület tagjaival immár harmadik éve közösen készít gulyáslevest a nehezebb sorban lévő családoknak, egyedül élőknek. A Művelődési Ház épületének nagyterme adventi díszbe öltözött. Terített asztal, pogácsa, meleg tea, karácsonyi zene, kedves házigazdák fogadták a vendégeket. Délben Imrefi László Mór plébános atya megáldotta az ételt és asztali áldást mondott. Aranyosi Ervin „Legyen mindennap karácsony”című versét Stenger Katalin szavalta el. Közel száz adag gulyásleves fogyott el. Többen ételhordóban vitték el a család számára az ételt és a szaloncukrot. Sokan ott fogyasztották el, nem siettek, mert nemcsak a leves volt finom, hanem jó volt beszélgetni is. Aki előre jelezte, hogy nem tud jönni, de szívesen fogadná a meleg ebédet, annak a segítők elvitték a lakásukra. Köszönet az adományozóknak: Vezir-Hús Coop Kft-nek, Zirc Coop Zrt-nek, Piller Pékségnek, és Kukoda Vilmosnak.


A karitász önkéntesei rendezik a karácsonyi csomagokat, melyeket azóta ki is osztottak a rászorulóknak

(Fotó: Zirc Városi Önkormányzat)


Téli tüzelőt adományozott két családnak a Fapiac Kft-től Tátrai Gábor. A karitász jótékonysági délután adományából öt család kapott tűzifát. Köszönet és hála az adományozóknak: egy anonim adományozónak az 500 000 forint értékű tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szerért, Hoffer Ervinnek, a Rekord Üzletháznak, a budapesti telephelyű Sacculus Nostrum Kft-nek a tartós élelmiszerért. A Híveknek, akik a templomban helyezték el a tartós élelmiszer csomagjaikat. A karitászon keresztül 52 nehéz sorban élő családnak 93 gyermekkel, 24 egyedül élőnek, két lakásotthonban élő 20 fiatalnak az adomány csomagokkal elviselhetőbbé, gazdagabbá, melegebbé sikerült varázsolni a karácsonyt.


A családok gyermekeinek a hittanos gyerekek a Katolikus Karitász által meghirdetett „Angyalbatyu” akciójában szép csomagokat készítettek, amelyek ruhát, játékot tartalmaztak. Köszönet Vinter Ferencné hitoktatónak és a hittanosoknak.


A hittanos gyerekek örömmel állították össze az „Angyalbatyukat” társaiknak (Fotó: Vinter Ferencné)


Az adventi időben együtt ünnepelt két-két karitász társunk a pszichiátriai betegek és az „Ők is Emberek” Alapítvány gondozottjaival, meghitt hangulatú karácsonyi ünnepségen, ahová ajándékot is vittek. Karácsony előtt a VMGyK Utógondozó Otthonába és a Lakásotthonba is elvitték a karitász társak az adománycsomagokat, jó volt a csillogó, boldog arcokat látni, nagyon örültek a fiatalok az ajándéknak. December 23-án a kórházban maradt ápoltakat látogatja meg egyik társunk, aki évek óta minden beteg ágyához elmegy, egy kis édességgel és reményt adó gondolatokkal.


Az egymásra figyelés, a törődés a legfontosabb, hogy az ünnepen másokra is gondolunk. Az ember nemcsak csomagokra vágyik, hanem törődésre, szeretetre, figyelemre. Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik egész évben támogatták, segítették a karitász munkáját, amit a rászorulóknak tovább adtunk.


Az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja áldott, boldog, békés Karácsonyt kíván!

Ulrich Józsefné