A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Elevenebb, színesebb, szerethetőbb általuk városunk


Ünnepélyes keretek között, de a járványhelyzet miatt szűk körben került sor a Zirc Városi Önkormányzat által adományozott „Zirc Város Kultúrájáért”, „Zirc Város Elismerő Oklevele” és „Az Év Zirci Vállalkozója” kitüntetések átadására a Városházán.


Ottó Péter polgármester köszöntötte az elismerésben részesülőket, családtagjaikat, támogatóikat, s dr. Kovács Zoltánt, térségünk országgyűlési képviselőjét, aki a sűrű programja ellenére is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, ezzel is növelve a kitüntetések rangját.


Hangsúlyozta, hogy

nagyon fontosak az ünnepi alkalmak, különösen ebben az időszakban, hiszen ezáltal is közelebb tudjuk hozni az elismerésben részesülőket az emberekhez, akikért ők nap mint nap fáradhatatlanul és önzetlenül dolgoznak.

A média szerepét pedig most különösen fontosnak nevezte, hiszen általuk jut el a kitüntetések híre és a kitüntetettek példája a nagyközönséghez.

Ottó Péter polgármester köszöntője az önkormányzati kitüntetések átadása alkalmából


– A kis dolgok és azok elismerése teszik naggyá életünket és élhetőbbé mindennapjainkat. Az igaz tettek elismerésének kinyilvánításával pedig nem szabad fukarkodnunk, legyen az egy kézszorítás, érintés, mosoly, vagy szóbeli köszönet, dicséret – mondta ünnepi beszédében Varga Zita, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke.


„A falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében”

– idézte Dobó István egri várkapitány ismertté vált mondatát 1552-ből, s hozzáfűzte, városunk mindennapjaiba is a közösség hozza az életet és az erőt. Az itt élők személyisége, lelkes munkája teszi azt elevenebbé, színesebbé, szerethetőbbé.


Varga Zita bizottsági elnök az elismerések fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében


Az elismerésben részesülőkkel kapcsolatban megjegyezte, bár tevékenységük igencsak eltérő, emberszeretetükben, a közösségért vállalt kitartó szolgálatukban, áldozatkészségükben mindenképpen közösek.

„A mindennapi kenyerünket sütő mesterpék, a szemünket, lelkünket gyönyörködtető fafaragásokat készítő művész, az épületeink, lakásaink kéményeinek biztonságosságáról gondoskodó kéményseprő, a zirci pumpapálya megálmodója, a fazékunkat hússal megtöltő, városi rendezvényeinket rendszeresen támogató vállalkozó, valamint a kifogyhatatlan energiájú, kreatív és sokoldalú Önkéntes”

– jellemezte őket.


A díjazottaknak gratulált, további munkájukhoz sok sikert, egészséget, kitartást és további el nem fogyó lelkesedést kívánt az önkormányzat nevében, majd Ottó Péter polgármesterrel és dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselőjének közreműködésével átadta a „Zirc Város Kultúrájáért” kitüntetést Müllerné Wenczel Rita, valamint a „Zirc Város Elismerő Oklevele” kitüntetést Kovács Krisztián, Mánya János, a Pillerpék Kft. és Primász József részére.


Az önkormányzat által a tavalyi évben alapított „Az Év Zirci Vállalkozója” díj átadásában Lingl Zoltán, a kitüntetést előkészítő Pénzügyi Ellenőrző és Gazdasági Bizottság elnöke vett részt, ezt az elismerést elsőként Horváth István, a Vezir-Hús Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója vehette át. A kitüntetésben részesülők méltatását ITT olvashatják.


A kitüntetést átadók és a kitüntetésben részesülők közös csoportképe, balról: Ottó Péter polgármester, dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, Müllerné Wenczel Rita, Kovács Krisztián, Piller Róbert, Primász József, Mánya János, Horváth István, valamint Varga Zita és Lingl Zoltán bizottsági elnökök


Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője is gratulált a kitüntetésben részesülőknek, akik az eddigi életútjukkal, személyiségükkel, a saját csapatukkal együtt már nagyon sok mindent letettek az asztalra. Fontosnak nevezte az önkéntes támogatói tevékenységet, különösen a mai világunkban, amikor sokszor az önzés számít érdemnek.

Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője is méltatta az elismerésben részesülők tevékenységét


Hozzátette azt is,

nem csak a saját tevékenységük válik ezáltal ismertebbé, hanem a település is, hiszen annak egy fontos szövetét képezik az elismerésben részesülők, nem utolsósorban példát mutatnak az ifjabb generációnak a tanulás, a közösségért való tenni akarás értékéből.


Fotók: Boross László, SKB

Cikk: Kelemen Gábor