A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Élettel megtöltött mentős évek


A „2019. év Zirc Város Mentőse” kitüntetést adományozta az önkormányzat Répás Gyula mentőgépkocsi-vezető részére kiemelkedő teljesítményének elismeréseképpen.


A kitüntetés átadására a Városházán került sor, a fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel ezúttal rendhagyó módon. Az elismerésben részesülő személyt Ottó Péter polgármester méltatta, majd Varga Zitával, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnökével átnyújtotta a díjat. Az átadást megtisztelte jelenlétével Varga Gábor, a Zirci Mentőállomás vezetője is.


Répás Gyula mentőgépkocsi-vezető 1958. május 31-én született Zircen. Dudaron él, két gyermek édesapja. 2001. augusztus 1-jétől dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál mentőgépkocsi-vezetőként. 2006-ban sikeres KIM-vizsgát tett Budapesten. Személyében egy precíz, segítőkész, empatikus és mellette jó humorú bajtársat tudhat magáénak a mentőállomás. 2009-től a munkanapi huszonnégy órában üzemelő Eset-kocsi oszlopos tagja.

Répás Gyula mentőgépkocsi-vezető a „Zirc Város Mentőse” elismerő oklevéllel a Városházán

„Az elmúlt két évtized bizonyítja, hogy szakmai ismerete kiváló, bajtársaival a kapcsolata példaértékű. Minden nap új és újabb kihívások elé állította a munkája, de éppen ez volt benne a szép, és ez jelentette számára az igazi motivációt. Nem utolsósorban, 2020 májusában leteszi örökre a mentőautó slusszkulcsát, ugyanis nyugdíjba vonul”

– áll a kitüntetésre javaslatot tevő dr. Vörös Péter regionális igazgató méltató szavaiban, aki egy idézettel is kifejezi Répás Gyula majd két évtizedes példaértékű pályafutását:

„A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben.”

Kelemen Gábor