A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Élelmiszercsomagot osztottak a zirci rászorulóknak


Támogatóinak köszönhetően élelmiszeradományokkal segítette a rászorulókat a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete karácsony ünnepéhez közeledvén.


Magyar Lászlóné területi vezető, megyei koordinátor örömmel újságolta, hogy

az idei évben is számíthattak a „Zirci Jó Tündér” segítségére, egy anonim adományozónak köszönhetően több mint nyolcvan csomagot sikerült összeállítaniuk az önkénteseik közreműködésével.

A megyei szervezettől is kaptak támogatást, illetve egy magyar vállalkozónak a vöröskereszt részére felajánlott központi adományából is részesültek, aminek köszönhetően még több élelmiszerrel láthatták el a rászoruló zirci családokat, nagycsaládosokat, egyedülállókat. A csomagolóanyagot ezúttal is a Hubert Csomagolók biztosította a területi szervezet részére.


Hozzáteszi, a város többi szociális intézményével, szervezetével összehangolva történt az adományban részesülők körének kiválasztása és az idei csomagok csak élelmiszert tartalmaztak, tekintettel arra, hogy a közelmúltban egy nagy mennyiségű tisztítószer-adomány érkezett Zircre. Azoknak, akik esetlegesen akadályoztatva voltak a jótékonysági akció helyszínére történő eljutásban, a vöröskereszt önkéntesei házhoz szállítják a csomagokat.

Magyar Lászlóné területi vezető átnyújtja az élelmiszercsomagot Wolf Sarolta és Tóth László önkéntesek közreműködésével Karsai Éva részére az adományosztásnak helyet adó Művelődési Ház előterében

Magyar Lászlóné hangsúlyozza,

nagy szükség van a vérre, ezért kérik, hogy minél többen siessenek ismeretlen embertársaik segítségére a Disznótoros Véradás során, melyre most csütörtökön 13.00 és 18.00 óra között kerül sor a Városi Könyvtárban.

Ők az aktuális járványügyi szabályokat betartva a megszokott finomsággal hálálják meg véradóik áldozatát.


Kelemen Gábor