A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Együtt segíteni sokkal könnyebb


Támogatóinak és az emberek jótékonyságának köszönhetően összességében egy millió forint értékű élelmiszercsomagot tudott szétosztani a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a rászorulóknak. A csomagosztásra a Művelődési Házban került sor.


„Az az igazi gazdagság, az a sok jó, amit embertársainkért tehetünk” – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Magyar Lászlóné területi vezető az adományozási akciót.


A karácsonyfa körül akár egy hómező, úgy terültek el az élelmiszerrel gazdagon megtöltött fehér csomagok. Meghitt adventi hangulat, bejgli, tea és az önkéntesek meleg szeretete várta az érkezőket. Néhány jó szó, kedves kívánság kíséretében nyújtották át az adományokat.


Immár ötödik éve kelt útra egy jó tündér a városban, aki megtartva kedves szokását, az idei évben is ötszáz ezer forint értékű csomaggal tette szebbé a zirci rászorulók karácsonyát.


Idén a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete is bekerült a Tesco által szervezett „Adni jobb, együtt segíteni sokkal könnyebb” mottójú adománygyűjtésbe. Helyileg a tapolcai áruháznál várhatták a felajánlott élelmiszereket – tájékoztatott Magyar Lászlóné területi vezető, aki sok élménnyel gazdagodott a két nap során, és örömét fejezi ki, hogy ötszázezer forint értékű adományt tudott összegyűjteni a zirci rászorulóknak, sőt önzetlen felajánlásaként jutott az élelmiszerből a tapolcai járás nehezebb körülmények között élő családjainak is.


Lattenstein Győző és fia, Lattenstein Tamás átveszi az élelmiszercsomagot Magyar Lászlóné területi vezetőtől és Csombor Mariann önkéntestől a Művelődési Ház karácsonyfája előtt


Az adományozásban jubiláló jó tündér és a „tapolcai csomagküldő szolgálat” jóvoltából összességében 80-80 zirci család és egyedülálló részesült az élelmiszercsomagokból. Visszatért az „erdei jó tündér” is, aki tavaly először ajánlott fel fenyőfaadományt a rászoruló családoknak, és most megismételte ajándékozási akcióját a vöröskereszt közvetítésével.


Állandó támogatójuk, a Bakony-Agro Kft. is kitett magáért, tíz mázsa burgonyát ajánlott fel, Kajtár Sándor olaszfalui vállalkozó pedig konyhakész káposztával támogatta az akciót. A Csetényi Sütöde kemencéjében – szintén a szeretet adományaként – finom bejgli sült erre az alkalomra, a Hubert Csomagolók ezúttal is a csomagok igényes külsejéről gondoskodtak. A zirci-Tesco áruház jóvoltából új ruhák közül is lehetett válogatni. Valamennyi támogatójának és a helyszínt biztosító Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB intézménynek ezúton is köszönetét fejezi ki a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete.


Idén újra megszervezik a disznótoros véradást, december 21-én 14.00 órától 19.00 óráig várják a semmi mással nem pótolható adományt, melyet vendéglátással köszönnek majd meg.

Kelemen Gábor