A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Együtt alkotni és vidáman szórakozni


Kézműves-foglalkozásokat és bábkoncertet kínált az érdeklődőknek a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB, így várva a húsvétot.


A „Húsvétváró” rendezvénynek a Művelődési Ház adott otthont, ahol háromfajta kézműves-foglalkozás közül választhattak kicsik és nagyok.

A Magyar Kultúra Lovagja címmel is minősített Bakó Ildikó tojásfestő, népi iparművész vezetésével, az asztalokat körülülve hímes tojásokat festhettek a résztvevők, Fodróczi Kármen kosárkötő a siba korbács készítésének rejtelmeibe avatta be a közönséget, míg az erdélyi születésű Mezei-Rácz Ferenccel, a Fehérvári Népművészeti Egyesület tagjával gyékényt fonhattak a vállalkozó kedvűek.

A kézművesek szebbnél szebb alkotásait is meg lehetett tekinteni, kosarakból, hímes tojásokból nyílt alkalmi kamarakiállítás az „alkotóműhelyek” közvetlen közelében.


A napot Kalap Jakab koncertje zárta, mely az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy népszerűségnek örvendett,

a bábszínházzal ötvözött zenei műsor telt házas közönséget hozott.


A délelőtt folyamán a kicsit szeles időjárás ellenére elkezdődött a közösségi kert kialakítása,

amelyet majd fűszer- és gyógynövényekkel ültetnek be a közösségek.


A rendezvény a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB szervezésében, „A Bakony, a mi otthonunk!” projekt keretében, pályázati forrásból valósult meg.


Cikk: Kelemen Gábor

Fotók: Wolf Sarolta és a szerző