A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Egy óriáshermelin is elterült a zirci zsákutcán


Újra megrendezte aszfaltrajz-versenyét az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.


Az esős időjárás miatt az eredeti időpontban elmaradt a verseny, de egy héttel később szerencsére meg lehetett tartani, felszáradt az aszfalt, és a napocska is megmutatta magát.


Az általános iskolások számára kiírt versenyt hagyományosan az „Év növényei, állatai” tematika köré fűzték fel a szervezők, és segítséget is adtak a diákoknak a felkészüléshez.


A vetélkedőre tizenhárom csapat nevezett. Két oktatási intézményből, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából és a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából érkeztek gyerekek a kísérőikkel együtt.


A kollektív munkának köszönhetően színes szigetté változott a múzeum előtti zsákutca, növények, állatok képmására csodálkozhatnak rá a járókelők, volt olyan csapat, amely a választott fantázianevet és a dátumot is feljegyezte a gondosan elkészített alkotása mellé.


Minden résztvevő emléklapot és egy kis ajándékot vehetett át

a szervező intézmény munkatársától, Balláné Szőke Edit múzeumpedagógustól. A helyezett csapatok jutalmazása mellett különdíjak is átadásra kerültek az eredményhirdetésen. Az első két helyet a borzavári iskolából érkező csapatok érdemelték ki. A zsűri a Szendergő Szenderkék alkotását hozta ki győztesnek, második helyen végeztek a Borzavári Berkenyék, és csak egy ponttal maradtak le tőlük a zirci Huncut Hermelinek. Különdíjat vehettek át a Kis Hermelinek és a Gofrik.

A harmadik helyezett „Huncut Hermelinek” csapata az elismerő oklevéllel és a jutalmakkal alkotásuk mögött

Az aszfaltrajz-verseny szervezéséből és az ajándékcsomagok összeállításából a MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának Baráti Köre is aktívan kivette a részét.


Kelemen Gábor