A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Egy kis Zirccel kreatívan belépni a nagyvilág kapuján

„Legyél Te is ZircTuber!” – szól a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB legújabb felhívása. A közművelődési intézmény azok jelentkezését várja, akik pár perces videókat készítenének zirci értékekről és azt megosztanák a világgal.


A kezdeményezők célul tűzték ki Zirc Youtube, Insta és TikTok oldalának elindítását, és ehhez szeretnék bevonni a nagyközönséget is, megtalálni azokat,

akik kedvet éreznek a videókészítéshez, szívesen belekóstolnának a vágás rejtelmeibe, vagy akár podcast-interjúkra is vevők lennének.


A videó témája szabadon választott, ezt elsősorban a jelentkezők értékítéletére bízzák, azért támpontként néhány ötletet összegyűjtöttek a munkatársak. Ajánlják például az arborétumot, a temetőt, a romkertet, az apátsági templomot, a királyi udvarházat, a gimnázium épületét, vagy akár a nemrégiben átadott, nagy népszerűségnek örvendő pumpapályát. De nem csak épített és természeti értékeinkkel, hanem jeles zirci személyek, így például Reguly Antal, Békefi Antal munkásságával is ki lehet nyitni a kreativitás kapuját.

Ki tudja, talán más nézőpontból is sikerül ráirányítani a figyelmet a nevezetességeinkre, vagy akár új felfedezéseket, rejtett értékeket is felszínre hozhatunk ezáltal.


Elég, ha megvan a nyersanyag, hiszen a maximum három és fél percesre tervezett videók elkészítésében a Stúdió KB városi televízió munkatársai segítséget nyújtanak.

A projekt presztízsét növeli, hogy a záróeseményen – melyet december 15-re terveznek – ismert influencerek értékelik az alkotásokat.


A felhívásra jelentkezni a zircitv@gmail.com e-mail címen lehet október 2. (hétfő) 20.00 óráig.


Kelemen Gábor