A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Egy igazán jóízűt nevetni, közösen énekelni


Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó volt a vendége a Békefi Antal Városi Könyvtárnak az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében.


Az előadót és a szép számmal összegyűlt közönséget Bieberné Réz Ágnes, a szervező Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB intézményvezetője köszöntötte. Mint azt elmondta, a rendkívül népszerű előadó nem először lép fel Zircen, a Bakonyi Betyárnapokon egyszer már megnevettette a nagyérdeműt. Örömét fejezte ki, hogy újra itt köszönthetik, hogy derűt, fényt, melegséget, mosolyt hozzon a borongós őszi estébe.


Nem is volt ez másként, a népmesegyűjtőként és folklórkutatóként is ismert előadó ízes beszéddel tolmácsolt humoros történeteivel, tréfáival szórakoztatta a közönséget, akik jóízű nevetéssel, kitörő kacajjal adtak hangot az elismerésüknek. Talán reggelig is elhallgatták volna őt, nem véletlenül mondta a házigazda intézmény vezetője, amikor a több mint egyórás műsort követően kénytelen búcsút kellett venni nevettetőjüktől, hogy „jövő héten is jöhetne”.


Az előadás végén Berecz András kollektív éneklésre invitálta a hallgatóságot. Az „Erdő, erdő, erdő” kezdetű népdal a kötelező védőmaszkok ellenére is jól hangzott. A közönségnek ezután volt még egy „közös produkciója”: hosszan tartó, szűnni alig akaró tapssal köszönték meg az estét az előadónak, akit minden bizonnyal jövő héten is szívesen látnának, hallgatnának.


A program pályázati forrásból, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.


Kelemen Gábor