A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Egészséges reggelivel induljon a nap!


Második alkalommal rendezte meg Egészségnapját a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az egészséges táplálkozás népszerűsítésének érdekében.


– Fontosnak tartjuk az egészséges életmód továbbadását, nem csak a nevelési színtéren, hanem a mindennapok gyakorlatában is. Ezzel együtt tanítva tanulunk egymástól

– ismertette a program célját Kovács Mónika, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője.


Ebben az évben az egészséges reggeli témája köré csoportosították a rendezvényüket. A délelőtt folyamán ennek megfelelő ételek kóstolásával és előállításával telt az idő az óvodai csoportokban. A gyerekek különféle müzlikülönlegességeket készítettek, megismerve annak összetevőit. Továbbá zabkása, zabkeksz, zabpalacsinta, padlizsánkrém szerepelt a csoportkonyhák speciális étlapján.


Sokféle egészséges ételt lehetett kóstolni és receptet is cserélhettek egymással az Egészségnap résztvevői


Az intézményvezető kiemelte, hogy a rendezvényt a szülők is támogatták, ételkülönlegességeket készítettek és változatos alapanyagokkal járultak hozzá a program sikeres megvalósításához, nagyon sok csonthéjas és aszalt gyümölcsöt valamint mézet ajándékoztak az óvodának. Az ISH Food Kft. rizstejet és gluténmentes kekszfalatokat ajánlott fel az Egészségnapra.


Az egészséges életmód „terülj, terülj asztalkája” mögött Törökné Mógor Katalin és Udvari Klaudia szervezők várták a délutáni órákban az óvodásokat, szüleiket, nagyszüleiket. A szponzorral az intézmény részéről Várszeginé Répás Erzsébet tartotta a kapcsolatot.


A gusztusos falatok mellett receptek is terítékre kerültek,

a rendezvény jó alkalom volt arra, hogy a szülők, intézményi dolgozók megosszák egymással konyhájuk egészséges titkait.

Kelemen Gábor