A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Dobogós bajnoki helyek és magyar válogatottság


Az Újévi Sporthíradó vendége a Balaton Vízilabda Klub


Már öt éve jelen van a balatonfűzfői székhelyű Balaton Vízilabda Klub városunkban. Az edzések számát ugyan kényszerű oknál fogva csökkentették, de továbbra is látogatják a foglalkozásokat a zirci gyerekek, a korosztályos csapatokba pedig beépült, sőt meghatározó játékossá vált több olyan fiatal, aki a Tanuszodában kezdte a vízilabdát.


– A két edző közül, akik a foglalkozásokat végezték Zircen, már csak egy maradt, ezért az edzéseket is csökkentenünk kellett és a gyermekek száma is megcsappant – értékeli a jelenlegi helyzetet Kerekes Csongor, a Balaton Vízilabda Klub elnöke. Ugyanakkor hozzáteszi, azok a zirci vagy a vízilabdát az itteni Tanuszodában kezdő gyerekek, akik átjárnak hozzájuk Fűzfőre, igencsak szép karriert futottak be, mindenkiről elmondható, hogy oszlopos tagja a korosztályos csapatának, illetve Maser Márk személyében válogatott játékosuk is van a 2006-os korosztályban. A 2018-ban Zircen az év sportolójának is megválasztott fiatalember a dunántúli tehetséggondozó programba már benne volt korábban, az új esztendő pedig nem is indulhatott volna szebben számára, hiszen januárban az országos válogatottba is bekerült.


Mellette még Szabó Bence, Klespitz Milán, Müller Zsombor, Király Csenge, Molnár Hanna, Molnár Luca, Molnár Hunor, Németh Robin nevét emeli ki az elnök, összesen tizenöten látogatják a balatonfűzfői edzéseket Zircről és a környékből.


A Tanuszodában hetente egy alkalommal, szerdán délután négy órától tart foglalkozást Heffler Péter, a csatlakozási lehetőség pedig folyamatos, a lényeg csak annyi, hogy merjen belemenni a vízbe a gyermek.

Eredményesen szerepelnek a zirci fiatalok a Balaton Vízilabda Klubban. Fent balról Maser Márk kapus, aki bekerült az országos válogatottba, jobbról Müller Zsombor a bajnoki éremmel és kupával. Lent balról Finta Zsuzsanna, jobbról Szabó Bence

(Fotók: BVK)


A klubelnök úgy látja, hogy az elmúlt évben egy kicsit visszaesett a teljesítményük, mert nem szereztek bajnoki címet, de azért van mivel büszkélkedniük, hiszen majdnem az összes korosztályos csapat dobogós helyen végzett a 2018–2019-es szezonban, és valamennyi bajnokságban a felsőházba tudtak kerülni. A serdülő és az ifjúsági csapat második, a gyermek III. és a gyermek I. korosztály harmadik helyen végzett és a gyermek IV. korosztályos csapat sem maradt le sokkal a dobogóról, negyedikként fejezte be a versengést.


A Balaton Vízilabda Klub mintegy száz tagot számlál, három edzővel – egy úszó- és két vízilabdaedzővel dolgoznak –, és összesen tíz csapatot foglalkoztatnak. A jelenleg is folyó bajnokságban az a céljuk, hogy megismételjék a tavalyi jó szereplést, vagy esetleg javítsanak is rajta. Négy színtéren is aspiránsok a bajnoki cím megszerzésére, és valamennyi kiírásban, ahol érdekeltek, jó eséllyel pályáznak a dobogós helyekre a fűzfői klub fiataljai.

Ennek a csapatnak mintegy a fele Zircen sajátította el a sportág alapjait és meghatározó játékossá váltak

(Fotó: BVK)

Kislányok és kisfiúk is látogatják a zirci edzéseket

A klubvezetés bizakodik, hogy megépül Zircen az új Tanuszoda, ami további lehetőségeket teremthet, a nagyobb medencének köszönhetően más korosztályokkal is tudnának foglalkozni.

Kelemen Gábor